Kijken Mag - Internationale Fotobiënnale Oostende

Een fotofestival ontsnapt vaak aan de aandacht van het grote publiek, vindt ‘Callboys’-acteur Rik Verheye. Daarom maakt hij voor de Internationale Fotobiënnale Oostende de podcast ‘Kijken mag’ met Serine Ayari, Linde Merckpoel, Jeroen Meus en Wim Willaert. “Ik wou eens goed lullen over fotografie”, zegt de acteur. “Zonder dat het al te technisch werd, want dan haken mensen af. Wat dóet die foto met jou? Daar wou ik het met mijn gasten over hebben.”

Luister op

Spotify

Apple Podcasts

Wim Willaert

Wim Willaert studeerde af aan de Studio Herman Teirlinck als acteur. Hij is als accordeonist onder meer actief in de Flat Earth Society en is medeoprichter van de Dolfijntjes, samen met Wim Opbrouck. Samen met Rik Verheye gaat hij op stap in Oostende voor de eerste Internationale Fotobiënnale.

Serine Ayari 

Serine Ayari nam een vliegende start als comedian. De Vilvoordse was een van de ontdekkingen van Level Up in de Bourla Schouwburg, mocht openen voor de Amerikaanse comedyster Andrew Schulz in Amsterdam en maakte deel uit van de ‘New Talents of Gotham Comedy Club’ in New York.

Samen met Rik Verheye ging ze onder andere langs in Mu.ZEE om de werken van Julie Scheurweghs te bekijken.

Linde Merckpoel

Linde Merckpoel ontdekt samen met Rik Verheye de tentoonstelling van Marc Lagrange in Fort Napoleon. Ook de werken van  Carmen De VosChrystel MukebaKatrien De BlauwerIsabel Devos en Tine Guns passeren de revue.

Jeroen Meus

Rik Verheye neemt Jeroen Meus mee langs een deel van het parcours van de eerste Internationale Fotobiënnale. Onder andere Jef Boes, Kaat Pype en Filip Dujardin passeren de revue.