In Oostende is het dragen van een mondmasker verplicht op drukke plaatsen en momenten. Klik hier voor meer uitleg.

Menu

U bent hier

Katja Retsin en Jan Schepens tandemmen langs het Groen Lint in Oostende

Oostende heeft echt alles, dat is nu duidelijk.

Uiteraard is de zee een van Oostendes ultieme trekpleisters, maar wist je dat er ook heel wat groen rond de kuststad ligt? Het Groen Lint is een fiets- en wandelroute van 35 kilometer langs heel wat stukken groen, gedichten van Peter Verhelst en enkele prachtige hotspots zoals het Duinenkerkje. Katja Retsin en Jan Schepens gingen voor de ultieme relatietest en durfden de route aan met een tandemOok de kinderen klikten hun fietshelmen vast en haalden hun hartje op in de kinderboerderij en de wielerbaan.

De relatietest

“Ik had heel weining controle over de fiets. Echt een relatietest, want je moet goed op elkaar afgestemd zijn. We hebben ooit al eens de Gordel gereden met een tandem en dat is ook niet goed afgelopen”, lacht Katja. “Maar het Groen Lint brengt je echt wel op nieuwe plekken. Heel veel nieuwe spots leren kennen. Bunkers, mooie paadjes, kunst, je ziet het allemaal.”

Op ontdekking

Het Groen Lint is meer dan groen alleen. Op de route van maar liefst 35 kilometer kan je een aantal mooie tussenstops maken. Zo is het Duinenkerkje, een visserskerkje dat dateert uit de 14de eeuw en zijn omringend kerkhofje, een pareltje om even terug op adem te komen.

Je fietst langs de route op fietspaden, maar ook langs kleinere paadjes die je op plekken brengen die je nooit eerder zag. Even later kom je terecht bij de Spuikom, waar ook de zeilschool van Oostende zich bevindt. Daar kan je genieten van een zonneterras of zelf picknicken bij het water.

De route brengt je ook langs het pittoreske Stene, waar je langs een kinderboerderij passeert. Geef er samen met je kinderen eten aan geitjes of varkens en geniet na afloop zelf van een lekker snackje of drankje op hun zonnig terras.

Je fietstocht afsluiten kan je met een bezoekje aan het provinciedomein van Raversyde. Je kan er door bunkers en loopgraven van de twee Wereldoorlogen wandelen of nog verder in de tijd duiken en naar restanten van het middeleeuws vissersdorpje uit 1465 trekken. In het bijbehorend museum vind je originele opgegraven voorwerpen en ontdek je hoe bewoners van Oostende in die tijd leefden. Wil je liever op een luchtige noot eindigen, dan kan je natuurlijk ook genieten van de 50 hectare natuurpark van Raversyde.

Een ander Oostende

Katja Retsin en haar gezin blijven onder de indruk na hun fietstocht. “Je ontdekt toch een ander Oostende”, zegt Katja. “Oostende heeft echt alles, dat is nu duidelijk”, voegt haar man Jan Schepens daaraan toe. 

Het Groen Lint

Wil je Katja en Jan achterna? Volg de opvallende borden van het Groen Lint. Liever een kaartje? Koop een exemplaar bij Toerisme Oostende of bestel het online. Zo zie je Oostende op een heel andere manier. Een overzicht van fietsverhuurders in Oostende vind je hier.

Het Groen Lint

Fietstocht van 35km langs de groene buffer rond Oostende. ...

Lees meer

Niets missen van Oostende? Wij houden je graag op de hoogte

  • Unieke eet- & drinkadresjes
  • Alle nieuwtjes over evenementen en bezienswaardigheden
  • Maak kans op leuke Oostende prijzen

Vertel het verder