Opgelet!

Vanaf zaterdag 25 juli 2020 is het dragen van een mondmasker verplicht in de volledige bebouwde kom van Oostende. Meer lezen klik hier
Vanaf donderdag 06/08 tot en met woensdag 12/08 moet je je aanmelden als je naar het strand wil gaan in één van de drukste zones. Voor meer info, klik hier.
Menu

U bent hier

Kapitein Winokio houdt van Oostende!

Met de show ‘ABC, Zing Maar Mee’ stond Kapitein Winokio op zondag 5 maart 2017 op de planken van het Kursaal. Het was zijn grootste zaalshow ooit. “Ik heb een bijzonder speciale band met Oostende”, vertelt de sympathieke Kapitein.

De zaalshow van KAPITEIN WINOKIO

“Met ‘ABC, Zing Maar Mee’ brachten we in het Kursaal het alfabet op toon voor alle kinderen", zegt de Kapitein. "We richten ons niet tot een specifieke leeftijdsgroep en spreken dus àlle kinderen aan. Ook voor de ouders moet het plezant zijn. Als kinderen hun ouders zien lachen, amuseert iedereen zich kostelijk. Dat brede bereik is de reden voor het succes. We doen dit gewoon erg graag. De zaal geeft je zóveel liefde terug.”

Welke band heeft de Kapitein met Oostende?

  • “Ik was amper twaalf jaar toen ik voor het eerst naar Oostende kwam. We gingen toen kijken naar een expo over het expressionisme in het Provinciaal Museum (nu Mu.ZEE) en het werk van kunstschilder Permeke liet een immense indruk op me na.”
  • “Ik leerde in Oostende ook zeilen tijdens een cursus van Bloso. Toen ik later muziek begon te spelen, raakte ik beïnvloed door soulzanger Marvin Gaye. Met vrienden, uit onder meer Bredene, ging ik regelmatig uit in de Langestraat.” 
  • Zowel op persoonlijk als artistiek vlak heeft de zee een grote aantrekkingskracht. Zo staat op zijn kepie een rood en blauw logo. “Puur toevallig heeft die de vorm van een ‘O’,  maar het is een knipoog naar Oostende”, lacht Winokio. “Met een ontwerper doorliep ik alle mogelijke logo’s voor mijn personage. Pas toen ze enkele ontwerpen toonde die ze zelf niet goed vond, stuitten we op die ‘O’.
  • "We hebben al enkele keren in Oostende opgetreden: tijdens Theater Aan Zee, Openluchttheater Rivierenhof en zelfs met een feestband op de Paulusfeesten – nog vóór Kapitein Winokio bestond. Maar ons optreden in het Kursaal wordt onze grootste zaalshow.” 

WAT ZIJN DE LEUKSTE PLEKJES VAN DE KAPITEIN?

  • “Zowat zeventig procent van alle nummers heb ik geschreven in Oostende en dan vooral in 't Hof Ten Hullenhove. Je hebt er een mooi zicht op de luchthaven en ik zag er altijd vliegtuigen opstijgen en landen. Tussendoor ging ik snuisteren in tweedehandswinkels of snoof ik frisse lucht op langs de zeedijk.”
  • “Een plek die ik echt fantastisch vind is toch wel Galerie BeauSite. Het zicht vanuit de horecazaak op de zee is fantastisch.”
  • “Ook zeilschip Mercator spreekt me ontzettend aan. We deden er zelfs eens een fotosessie met alle muzikanten voor een boek van Kapitein Winokio."

Niets missen van Oostende? Wij houden je graag op de hoogte

  • Unieke eet- & drinkadresjes
  • Alle nieuwtjes over evenementen en bezienswaardigheden
  • Maak kans op leuke Oostende-prijzen