In Oostende is het dragen van een mondmasker verplicht op drukke plaatsen en momenten. Klik hier voor meer uitleg.

Menu

U bent hier

Kapellestraat

Dé shoppingstraat bij uitstek in Oostende is natuurlijk de Kapellestraat. De straat kreeg haar naam dankzij een – ondertussen verdwenen – kapel uit 1650. De autovrije straat telt meer dan honderd winkels. Van aan de Kapellebrug tot aan het Wapenplein kan je er naar hartenlust shoppen bij de grote ketens. In de Jozef II-straat kan je terecht bij enkele local heroes

Ook voor wie van al dat winkelen dorst en honger heeft gekregen, zit ook goed in de Kapellestraat. Een van de best kept secrets van de Oostendenaars is charcuterie Mazure. Onlangs vierde de familiezaak haar 65ste verjaardag. Klanten komen van heinde en ver voor de americain preparé.

Feest- en Cultuurpaleis

In 2007 opende het vernieuwde Feest- en Cultuurpaleis op het Wapenplein de deuren. Op deze plaats stond vroeger het stadhuis van Oostende, maar tijdens de Tweede Wereldoorlog werd dit gebouw volledig vernield. In 1954 werd het Feest- en Cultuurpaleis gebouwd: onder andere de bibliotheek, een museum, en een feestzaal vonden er ooit onderdak.
Vandaag is het historische gebouw een winkelcentrum en telt het 17 winkels van bekende merken zoals Esprit, H&M, Vero Moda… Een echt winkelwalhalla, want ook wanneer het weer even niet mee wil, kan je hier – ook op zondagoverdekt shoppen.

Groentemarkt

Aansluitend op het Wapenplein kom je op de Groentemarkt. In de onmiddellijke omgeving van de Groentemarkt vind je ook nog enkele unieke shoppingadresjes zoals Dameskledij-el (Nieuwstraat). Uitrusten van al dat shoppen kan bij kaffiebar De Familie Jansen (Mijnplein), 't Leeshuus, Toope of Ohana Pokébowls (Groentemarkt). 

Jozef II-straat

Ook in de zijstraten van de Kapellestraat kan je pareltjes ontdekken. Zo vind je in de Ferm Homme in de St. Paulusstraat. Een straat verder is de Jozef II-straat de place to be met nieuwe adresjes als KIDZ en MENZ en vaste waarde Edouard Couture

Vlaanderenstraat

Van het Wapenplein gaat het richting zeedijk en dan wandel je in de Vlaanderenstraat. Op internationaal vlak is dit misschien wel de meest bekende straat van Oostende: kunstschilder James Ensor woonde en werkte hier en op nummer 27 kan je zijn woning en atelier nog altijd bezoeken.

In de Vlaanderenstraat liggen hippe boetiekjes naast bijzondere winkeltjes. Ketens zoals Standaard Boekhandel zijn er ook aanwezig.

Blikvanger in de Vlaanderenstraat is Ferm: een van dé Oostendse hotspots. Je kan er terecht voor Scandinavische mode, Deens design en hebbedingetjes. Ferm is een conceptstore die het noordelijk minimalisme helemaal uitademt. Ferm organiseert ook regelmatig modeshows en thema-avonden, compleet met dj’s, kappers en visagisten. Niet te missen voor fashionlovers, dus…

James Ensorgalerij

Het glazen straatje of de James Ensorgalerij is een echte verborgen parel. Je vindt er winkels als Ensor 14, Optiek Dresen en her.oostende. Ontdek meer over de James Ensorgalerij.

Meer winkelstraten

Wittenonnenstraat

Shoppen: echte Oostendse concepten

Adolf Buylstraat

Trendy ketens en boetieks

Christinastraat

Kleine en gezellige winkels

Van Iseghemlaan & Leopold II laan

Winkelstraten met exclusieve shops

Belle Epoque

Shoppingwijk voor lokale ambachten

Open op zondag!

Shoppen op zondag

Niet vergeten! In Oostende zijn de winkels het hele jaar door ook op zondag open!

Lees meer

Vertel het verder

Niets missen van Oostende? Wij houden je graag op de hoogte

  • Unieke eet- & drinkadresjes
  • Alle nieuwtjes over evenementen en bezienswaardigheden
  • Maak kans op leuke Oostende-prijzen