U bent hier

Kaas Haspeslagh

Wittenonnestraat 29, +32 59 70 17 82

  • Familiezaak sinds 1925
  • Online bestellen
  • Persoonlijke expertise
  • 200 verschillende kazen

In kaashandel Haspeslagh kom je langs voor de service en een aanbod dat het evenwicht houdt tussen kazen van zowel grote als kleine melkerijen. Je doet er ontdekkingen en je kunt er vanop aan dat de kazen die Christophe Haspeslagh aanraadt, mooi gerijpt zijn. Zijn expertise reikt ver aangezien hij het werk van zijn (groot)ouders verderzet.

Ambachtelijke meerwaarde

Al drie generaties lang is Kaas Haspeslagh een vaste waarde in Oostende en omstreken. Waarom koop je kaas in een speciaalzaak en niet in een supermarkt? Christophe Haspeslagh heeft de vraag al vaker te horen gekregen. ‘We zijn transparant naar onze klanten over de herkomst van onze kazen, kennen het persoonlijk verhaal van het ambachtelijke productieproces en bieden prijs-kwaliteit een ander assortiment aan.’

Persoonlijke expertise

‘Voor mij is het belangrijk dat ik elke dag opnieuw de kwaliteit en rijpheid van mijn kazen kan superviseren. Elk stukje evolueert dagelijks en wanneer iemand geneigd is om een kaas mee naar huis te nemen die niet rijp is, probeer ik dan ook een gepast alternatief te voorzien.’ Op die manier creëert Christophe een vertrouwensband met zijn klanten. ‘Ook voor de online bestellingen die via het Beedrop-platform (een digitaal verkoopsplatform voor lokale handelaars, nvdr.) verlopen, heb ik dezelfde kwaliteitsvereisten.’ Een kaasplankje samenstellen gebeurt met dezelfde ernst in de winkel als bij een online bestelling. ‘Enkel op die manier maak je van je klanten ambassadeurs.’

Het geheim van Kaas Haspeslagh

In de rijpingskamer van Kaas Haspeslagh is het altijd elf graden. Verschillende kazen moeten dagelijks gedraaid worden om de vochtigheid over de kazen te verdelen. De kazen die uit liggen voor de verkoop worden elke avond weer in de rijpingskamer gelegd. Blauwe kazen of kazen die niet meer verder mogen rijpen, worden in de koelkast bewaard. In de zomermaanden kan je bij Kaas Haspeslagh kiezen uit zo’n 200 referenties. Naast standaardkazen als brie en camembert biedt Christophe ook kazen van familiale boerderijen aan, zoals kazen van ‘t Groendal in Rumbeke, kazen met hoppescheuten of in hoppenscheutenlikeur gerijpte lekkernijen. Evengoed kijkt hij voor bepaalde producten over de grenzen heen en zo vind je in de toonbank ook een Corsicaanse Fleur du Maquis terug, die afgewerkt is met lokale kruiden.

Kaas met eigenheid

Zelf houdt Christophe het meest van kazen met een diepe smaak. Thuis vergelijkt hij vaak kazen met elkaar, maar je doet hem het grootste plezier met de intense aroma’s van een rauwmelkse boerderijkaas. ‘Eigenlijk laat ik mijn keuze altijd afhangen van de basisparameters. Is het een goed product? Is het mooi afgewerkt? Kan ik zelf nog een meerwaarde creëren door de kaas verder te laten rijpen? Op die manier is elke speler in de cirkel tevreden; de kaasproducent, de kaashandelaar en de kaasliefhebber die uiteindelijk een mooi product kan meenemen naar huis. Als ik mijn assortiment moet beschrijven dan denk ik dat Kaas Haspeslagh de gulden middenweg bewandelt tussen de frequent voorkomende kazen, maar dan in een superieure kwaliteit, en anderzijds de nieuwigheden voor een experimenteler proeverspubliek. Daarbij houd ik goed in de gaten welke kazen scoren bij mijn klanten door actief naar hun bevindingen te vragen. Vervolgens laat ik mijn assortiment hierop inspelen.’

West-Vlaamse streekproducten

Daarnaast breidt Christophe zijn kaasassortiment ook uit met de betere streekproducten. Zo verwent Christophe carnivoren met het lokale assortiment in charcuterie en fijn wild zoals rillette van everzwijn, maar evengoed vind je bij Kaas Haspeslagh de beste honing, peperkoek, confituur en wijn uit West-Vlaanderen terug.

Kaas Haspeslagh heeft een zeer uitgebreid assortiment aan verfijnd(e) gerijpte kazen. De familiale traditie gaat terug tot 1925 toen de grootouders begonnen met de verdeling van zuivel vanuit Gistelse boerderijen. De originele sfeervolle inrichting ligt in de lijn van de ambachtelijke kazen en nu ook vleeswaren, die met zorg en toewijding gerijpt aangeboden worden. De familiale passie voor de kaas blijft tijdens de derde generatie nog steeds overeind. Een bezoek en ontdekking meer dan waard.

Openingsuren

Vandaag open van 9u tot 12u45 en van 14u tot 18u30.
Morgen gesloten.
Deze week
maandag 17 December 2018:
09:00 tot 12:45 en
14:00 tot 18:30
dinsdag 18 December 2018:
gesloten
woensdag 19 December 2018:
09:00 tot 12:45 en
14:00 tot 18:30
donderdag 20 December 2018:
09:00 tot 12:45 en
14:00 tot 18:30
vrijdag 21 December 2018:
09:00 tot 12:45 en
14:00 tot 18:30
zaterdag 22 December 2018:
09:00 tot 12:45 en
14:00 tot 18:30
zondag 23 December 2018:
gesloten
Volgende week
maandag 24 December 2018:
09:00 tot 12:45 en
14:00 tot 18:30
dinsdag 25 December 2018:
gesloten
woensdag 26 December 2018:
09:00 tot 12:45 en
14:00 tot 18:30
donderdag 27 December 2018:
09:00 tot 12:45 en
14:00 tot 18:30
vrijdag 28 December 2018:
09:00 tot 12:45 en
14:00 tot 18:30
zaterdag 29 December 2018:
09:00 tot 12:45 en
14:00 tot 18:30
zondag 30 December 2018:
gesloten
Binnen 2 weken
maandag 31 December 2018:
09:00 tot 12:45 en
14:00 tot 18:30
dinsdag 1 January 2019:
gesloten
woensdag 2 January 2019:
09:00 tot 12:45 en
14:00 tot 18:30
donderdag 3 January 2019:
09:00 tot 12:45 en
14:00 tot 18:30
vrijdag 4 January 2019:
09:00 tot 12:45 en
14:00 tot 18:30
zaterdag 5 January 2019:
09:00 tot 12:45 en
14:00 tot 18:30
zondag 6 January 2019:
gesloten

Locatie

Wittenonnenstraat 29
Oostende 8400
Toon op kaart

Geen enkel culinair verhaal missen?

Wil je als eerste op de hoogte zijn van nieuwe zaken, artikels lezen over Oostendse restaurants en culinair Oostende beter leren kennen? Volg Food'Oostende dan! 

Facebook: https://www.facebook.com/foodoostende/

Instagram: https://www.instagram.com/foodoostende/

Niets missen van Oostende? Wij houden je graag op de hoogte

  • Unieke eet- & drinkadresjes
  • Alle nieuwtjes over evenementen en bezienswaardigheden
  • Maak kans op leuke Oostende-prijzen