Menu

U bent hier

James Ensorgalerij

Een verborgen parel in Oostende is de James Ensorgalerij. Vroeger heette deze overdekte winkelgalerij - die er al sinds 1892 is - de Glazenstraat, en de Oostendenaar noemt deze straat vandaag nog altijd zo. Geen ketens in de James Ensorgalerij, hier vind je echt unieke spullen, én lekker eten.

Een nieuwkomer in de Ensorgalerij is Louis. De uitbater – die vanzelfsprekend Louis heet – heeft jaren ervaring in de mannenmode. Hij baatte 25 jaar lang Coventry uit aan de Alfons Pieterlaan. In zijn nieuwe zaak heet hij alle mannen welkom die modieus en stijlvol door het leven gaan. Kleine retouches gebeuren terwijl je geniet van een lekkere kop koffie. Louis maakt van elke man een echte gentleman!

Lees meer

Ensor 14

Een logische naam voor een zaak in de James Ensorgalerij 14, niet? Hier kan je mooie, vrouwelijke én betaalbare kleding vinden. Maar nog belangrijker… shoes! Een aparte ruimte is helemaal ingericht om je innerlijke schoenenverslaafde naar buiten te doen komen… Wedden dat je hier in een fantastische nieuwe outfit naar buiten stapt?

Lees meer

Bar Esther

Wie langs Baresther wandelt, kan moeilijk weerstaan aan de heerlijke geuren. Esther zorgt er in haar kleine, maar supergezellige zaak voor chocolade en koffie. Losse koffiebonen, of gemalen, chocolade, pralines, thee… Alles voor de lekkerbek, dus. Wie dat wil kan ook een drankje meenemen en al nippend  de shoppingtocht verder zetten.

Lees meer

#GinoBoutique (by Gino Carts & Bikes)

Fietsen is vandaag veel méér dan enkel een tweewieler. Er zijn zelfs zodanig veel hippe fietsgerelateerde producten op de markt, dat Pat en Tom van Gino Carts and Bikes besloten om een aparte winkel te openen. In #GinoBoutique staat de zus van zaakvoerder Tom klaar om je de tofste fietsspullen te tonen. Helmen, fietstassen, rugzakjes voor kinderen, bellen en sleutelhangers en zelfs wielerbier en wielerwijn. Ook wie niet houdt van fietsen, zal hier gegarandeerd een uniek hebbedingetje op de kop tikken.

Lees meer

Dresen Optiek

Op de hoek met de Vlaanderenstraat vind je een van de gevestigde waarden van de Ensorgalerij. Sinds 1956 kan je terecht in optiek Dresen voor brillen, zonnebrillen en contactlenzen. En zeg niet zomaar bril tegen een exemplaar van Dresen, want ze maken er ook unieke monturen met goud of diamant… Zelfs voor verrekijkers en telescopen ben je hier aan het juiste adres.

Lees meer

Meer winkelstraten

Adolf Buylstraat

Trendy ketens en boetieks

Kapellestraat

Shoppingstraat met grote ketens

Christinastraat

Kleine en gezellige winkels

Van Iseghemlaan & Leopold II laan

Winkelstraten met exclusieve shops

Wittenonnenstraat

Shoppen: echte Oostendse concepten

Belle Epoque

Shoppingwijk voor lokale ambachten

Shoppen op zondag

Shoppen op zondag

Niet vergeten: in Oostende zijn de winkels altijd open. Ja, ook op zondag!

Lees meer

Vertel het verder

Niets missen van Oostende? Wij houden je graag op de hoogte

  • Unieke eet- & drinkadresjes
  • Alle nieuwtjes over evenementen en bezienswaardigheden
  • Maak kans op leuke Oostende-prijzen