In Oostende is het dragen van een mondmasker verplicht op drukke plaatsen en momenten. Klik hier voor meer uitleg.

Menu

U bent hier

De Oostendse sirene: Isolde Lasoen zingt Les Filles du Bord de Mer in Hotel Marcel

We kennen Isolde Lasoen als drumster en muzikante bij DAAN en tal van andere projecten. Als onafhankelijke vrouw met zin voor initiatief, startte ze zeven jaar geleden haar soloproject Isolde et Les Bens. In 2017 verscheen haar debuutplaat ‘Cartes postales’. Deze zomer zorgt ze voor de muzikale noot in de online talkshow Hotel Marcel.

Wat mogen we zoal verwachten in Hotel Marcel?

Isolde Lasoen: “Elke week breng ik een ode aan een nummer met een link naar Oostende. De eerste cover is ‘Les filles du bord de mer’, een single van Adamo uit 1965 die later een grote hit werd dankzij Arno. De volgende weken staat ook nog het nummer ‘Why don’t you love me anymore’ op de playlist, een nummer dat ik tien jaar geleden met Willy Willy heb opgenomen voor ‘Te Gek!?’ (een initiatief voor geestelijke gezondheidszorg, n.v.d.r.). Een muzikaal eerbetoon als het ware. Ik breng onder andere ook nog een filmische versie van een nummer van de Oostendse rockband The Van Jets.”

Heb jij een speciale band met Oostende?

“Enkele jaren geleden heb ik een tijdlang in Oostende verbleven om aan mijn soloproject te schrijven. Er liep toen een tentoonstelling van de stadsfotograaf Maurice Antony in de Koninklijke Gaanderijen van het Thermae Palace. Je voelde meteen de grandeur van weleer: het gouden interbellum, met de strandhokjes, de thermen en de bourgeoisie. Het was de inspiratiebron voor ‘Reine des plages’, een nostalgisch nummer dat op mijn soloalbum ‘Cartes Postales’ staat. Uiteraard breng ik dit nummer ook tijdens Hotel Marcel.”

Voelt spelen aan zee als thuiskomen?

“Als kind gingen we voor dagtripjes aan zee altijd naar Cadzand. Tot voor kort had mijn schoonvader in Oostende een appartement op de negende verdieping. Ik ben een stadsmeisje, maar ik hou ervan om te komen uitwaaien aan zee. Er valt altijd wat te beleven en ik geniet hier immens van de schoonheid van het licht.”

Wat zijn je favoriete terugkeeradresjes?

“Ik ga heel graag lunchen bij Passe-Vite, een gezellig eethuisje met kraakverse salades. Voor koffie met zicht op zee ga ik naar ET ALORS, waar de talkshow ook wordt opgenomen. Een heel mooie zaak met warme ontvangst. Voor een lekkere steak passeer ik sowieso in Hotel Rubens, een familiehotel met authentieke brasserie, complexloos en altijd plaats.

Met de kids (Isolde heeft twee zonen, n.v.d.r.) nemen we vaak de overzetboot ter hoogte van het Vissersplein naar de Oosteroever. Wat een verademing! Als er tijd overblijft, spring ik graag eens binnen bij Lily. De modezaak heeft leuke merken en toffe interieurspulletjes.”

Hoe ziet jouw zomer er dit jaar uit?

“Er zitten veel plannen in mijn hoofd, maar momenteel is alles nog een beetje vaag. Door de coronacrisis zijn alle grote optredens met Absynthe Minded en DAAN weggevallen. Hotel Marcel is alvast een heel fijn project om te doen. Ondertussen zijn er toch al enkele concertjes met mijn band binnengekomen. Op zondag 19 juli stelt Absynthe Minded (Isolde drumt sinds 2019 in de band, n.v.d.r.) zijn nieuwe album ‘Riddle Of The Sphinx’voor in het Antwerpse Rivierenhof voor een select publiek van vierhonderd fans. Het wordt een vrij rustige zomer. Dit jaar ga ik voor het eerst sinds lang twee weken met mijn gezin op zomervakantie, mijn batterijen opladen. Wat het najaar brengt, is afwachten. Alles hangt af van hoe de situatie met Covid-19 verder evolueert. Het zal nog lang duren eer in onze sector alles weer normaal is.”

Hotel Marcel

Isolde Lasoen is deze zomer wekelijks te gast in Hotel Marcel. De online talkshow is elke maandag om 20.30 uur te bekijken via de Facebook- en Instagram-pagina van Visit Oostende. 

Niets missen van Oostende? Wij houden je graag op de hoogte

  • Unieke eet- & drinkadresjes
  • Alle nieuwtjes over evenementen en bezienswaardigheden
  • Maak kans op leuke Oostende prijzen

Vertel het verder