In Oostende is het dragen van een mondmasker verplicht op drukke plaatsen en momenten. Klik hier voor meer uitleg.

Menu

U bent hier

Hotel Marcel

In Hotel Marcel ontvangt gastheer Marcel Vanthilt verschillende Oostendse ambassadeurs onder wie Barbara Sarafian en Katja Retsin in de stijlvolle bar Et Alors. Isolde Lasoen zorgt elke keer voor een verrassende cover.

Je kunt de afleveringen bekijken via de Facebook- en Instagrampagina van Visit Oostende of gewoon hieronder!

Hotel Marcel met Marcel Vanthilt - Aflevering 9: Tiany Kiriloff

Aflevering 9: Tiany Kiriloff

"Oostende is gewoon een heel complete stad. Je kan er lekker eten, op cultureel vlak valt er veel te beleven en je kan er fantastisch goed shoppen.” Geef Tiany Kiriloff, ambassadeur van #MODEinOOSTENDE, maar eens ongelijk. Deze Hotel Marcel staat helemaal in het teken van mode. En Eline De Munck die, heel modieus uiteraard, de Oostendse golven trotseert op een surfplank.

In Oostende kan je fantastisch goed shoppen.

Aflevering 8: Kobe Desramaults

Topchef Kobe Desramaults, bekend van restaurants In de Wulf en Chambre Séparée, is de nieuwe culinaire curator van Oostende en komt die titel en zijn liefde voor Oostende met veel smaak uit de doeken doen. “Oostende is op culinair vlak een echte ontdekkingstocht. Dat ga ik nog meer in de kijker zetten het komende jaar.”

Hotel Marcel met Marcel Vanthilt - Aflevering 8: Kobe Desramaults

Oostende is een machtige stad.

Aflevering 7: Isolde Lasoen

“Oostende leeft een pak meer dan de andere kustgemeentes. De stad ademt cultuur en deze zomer is er vooral ene van de kleine dingetjes. Anders, maar minstens even tof. En er zijn uiteraard heel wat toffe adresjes om te gaan eten en drinken. Redenen genoeg om vaak af te zakken alvast.“

Hotel Marcel met Marcel Vanthilt - Aflevering 7: Isolde Lasoen

Oostende leeft!

Hotel Marcel met Marcel Vanthilt - Aflevering 6: Dagny Ros Asmundsdottir

Aflevering 6: Dagny Ros Asmundsdottir

Chef Dagny Ros Asmundsdottir kookt IJslandse specialiteiten en schrijft boeken over de IJslandse keuken. Vandaag leert ze, samen met Michiel Rabaey van restaurant Storm, Marcel Vanthilt vis fileren. Ze vertelt over haar eerste stappen in Oostende en haar link met de IJslandvaarders. Ondertussen racen twee Deliveroo-koeriers om garnaalkroketten en tomates crevettes.

Het maakt niet uit welk weer het is, aan zee vind ik rust.

Hotel Marcel: Aflevering 5 met Heidi Lenaerts

Aflevering 5: Heidi Lenaerts

Radiostem Heidi Lenaerts woont ondertussen een jaar in Oostende en beklaagt haar de verhuis nog geen seconde. Na enkele omzwervingen in de mijnstreek en Brussel, met heel veel tussenstops in Oostende besloten zij en haar man om definitief naar onze parel te verhuizen.

Als ik de zee zie, kan ik ademen.

Aflevering 4: Katja Retsin

“Iedereen heeft zowat zijn eigen badstad, zijn eigen plek aan zee en Oostende is dat voor mij. Ook voor onze drie kinderen trouwens. Oostende is ongelofelijk kindvriendelijk.”

Hotel Marcel met Marcel Vanthilt - Aflevering 4: Katja Retsin

Oostende is ongelofelijk kindvriendelijk.

Hotel Marcel met Marcel Vanthilt - Aflevering 3: Sandra Bekkari

Aflevering 3: Sandra Bekkari

In de derde aflevering van Hotel Marcel komt Sandra Bekkari langs.

“Ik ben een geboren en getogen Oostendenaar en heb er ook 25 jaar gewoond. Nu al even niet meer, maar ik kom heel vaak terug. Oostende is echt een beetje thuiskomen voor me. Gaan wandelen op het strand of de dijk, ik ben verliefd op de zee. De geuren, de kleuren. Ik kan er ook veel meer van genieten dan vroeger. Toen was de zee zo evident. Die plas water lag daar. En nu ik er niet elke dag meer heen kan, ben ik ze meer gaan appreciëren.”

Ik ben echt verliefd op de zee. De geuren, de kleuren.

Hotel Marcel met Marcel Vanthilt - Aflevering 2: Barbara Sarafian

Aflevering 2: Barbara Sarafian

Af en toe ontsnapt een West-Vlaamse klank uit de mond van Barbara Sarafian. De gelauwerde actrice is nochtans een geboren en getogen Gentse, maar voelt zich in Oostende helemaal thuis. Ze cureerde het Filmfestival en doet niets liever dan ronddwalen op het strand. Even de zorgen loslaten in de wind en erna genieten van het uitgebreide culturele aanbod.

Ik ben een nostalgicus en Oostende geeft mij alles.

Hotel Marcel met Marcel Vanthilt - Aflevering 1: Rik Verheye

Aflevering 1: Rik Verheye

Centrale gast tijdens de eerste aflevering is ‘kind van de zee’ en Callboys-acteur Rik Verheye.

“Ik ben opgegroeid in Knokke, maar ik heb een speciale band met Oostende. Laat ons zeggen dat Knokke mijn grote liefde is, dat is mijn thuis. Maar Oostende is mijn minnares. En dat is toch allemaal iets spannender om naartoe te gaan.”

Oostende is eigenlijk mijn maîtresse.

Niets missen van Oostende? Wij houden je graag op de hoogte

  • Unieke eet- & drinkadresjes
  • Alle nieuwtjes over evenementen en bezienswaardigheden
  • Maak kans op leuke Oostende prijzen

Vertel het verder