Menu

U bent hier

Histoires d'O in 5 vragen

“Mijn venote Marion is altijd aanwezig in Histoires d’O; een vertrouwd gezicht is belangrijk voor de uitstraling van onze zaak. Ook online gaan we de connectie met ons doelpubliek aan. Al sinds dag één zijn we erg actief op sociale media. Daar plukken we per seizoen de vruchten van.”

Praktische informatie

Contact?
Albert 1 Promenade – Zeedijk 53
Tel. 0471/45.48.80.
www.histoiresdo.be

Type?
Brasserie en cocktailbar

Openingsuren?
Variërend afhankelijk van het seizoen:

Tijdens schoolvakanties enkel op dinsdag gesloten.
September, oktober, april, mei en juni: gesloten op maandag en dinsdag.
November, december, februari en maart: gesloten op maandag, dinsdag en woensdag.

Met de wagen?
Parking Kursaal 1 en 2 bevinden zich op 5 minuten wandelen van het restaurant.

Met het openbaar vervoer?
Neem de tram tot aan de halte Marie Joséplein, het restaurant bevindt zich op enkele minuten stappen.

7 jaar geleden nam volbloed ondernemer Kevin Beirens Histoires d’O over. Hij gaf een eigen twist aan de zaak en daar hoorde naast een gloednieuw concept ook een grootschalige renovatie bij. Die aanpak legde Kevin en zijn team geen windeieren: zo konden ze onlangs een award van ‘Meest Innovatieve Horecazaak in Oostende’ mee naar huis nemen. Wij polsen naar de ondernemerszin van Kevin. ‘Niet plooien en blijven gaan’, klinkt het vastberaden uit zijn mond.

Hoe onderscheidt Histoires d’O zich van de andere horecazaken op de zeedijk?

Histoires d’O moest een toevoeging zijn op het bestaande aanbod. De meeste collega’s richten zich met hun zaak op toeristen, maar ik wilde in de eerste plaats een thuis creëren voor locals, waar toeristen uiteraard even welkom zijn (lacht). We werken met een beperkte kaart om de kwaliteit van onze producten te kunnen garanderen. Zo serveren we verse visgerechten, aangevoerd door lokale visser Lorenzo die hier dagelijks met zijn brommertje passeert. Ook onze drankenkaart onderscheidt zich door de hoeveelheid (lokale) bieren, cocktails, mocktails, spirits en suggesties. Daarnaast is ons terras over de jaren heen uitgegroeid tot een geliefd zonsondergangsplekje, waar je evengoed kunt aperitieven als dineren au bord de mer.’

Hoe ben je ooit op het idee gekomen om conceptavonden te organiseren in Histoires d’O?

‘Onze thema-avonden vloeien eigenlijk voort uit mijn ervaring als eventmanager. Als deejay kwam ik vroeger constant in aanraking met events. Die passie is uitgegroeid tot de organisatie van het elektronische muziekfestival Ostend Beach. Bovendien ben ik al zolang als ik me kan herinneren al actief in de horeca. Als ondernemer bestaat de kunst erin om flexibel en snel te kunnen schakelen en je dalmomenten sterk in te vullen. Dat doe ik aan de hand van thema-avonden, maar ook door externe catering. In het hoogseizoen organiseren we trouwens geen events, maar vanaf september pakken we uit met een actieve agenda. Dan kan je op zondag komen brunchen, organiseren we sushi-nights (mét take away box) en ook onze sunset-barbecues doen het goed.’

Hoe ziet een standaard werkdag er voor jou uit?

‘In vergelijking met de opstartjaren ben ik hier minder vaak aanwezig, maar toch probeer ik drukke periodes als weekends en aperitiefmomenten mee te pikken. Het merendeel van mijn werktijd voor Histoires d’O gaat echter naar de menuplanning, administratie en social media, al sta ik per week ook twee dagen in onze keuken. Mijn engagement speelt zich dus meer achter de schermen af. Verder is mijn venote Marion Ingelaere, die hier intussen al vier jaar werkt, het gezicht van de zaak. Marion is altijd aanwezig; een vertrouwd gezicht is belangrijk voor de uitstraling van Histoires d’O. Ook online gaan we de connectie met ons doelpubliek aan. Al sinds dag één zijn we erg actief op sociale media. Daar plukken we per seizoen de vruchten van.’

Hoe behoud jij de balans tussen je werkleven en je privéleven?

‘Ik woon in De Haan, waardoor er automatisch een (fysieke) afstand ontstaat tegenover mijn professionele activiteiten. Toch haal ik mijn persoonlijke drive niet alleen uit inspiratietours in het buitenland en mijn ondernemersnetwerk, maar ook uit wat er op ondernemersvlak in Oostende gebeurt. Ben ik niet aan het werk, dan wil ik collega’s bezoeken. Ik passeer graag in Bistro Mathilda, Copador en Vines. En als ik mijn hoofd volledig wil vrijmaken, dan ga ik golfen.’

In hoeverre is de kaart van Histoires d’O een weerspiegeling van jouw culinaire voorkeuren?

‘Ik ben betrapt (lacht). Je kunt me altijd plezieren met een Houseburger van Dierendonck zoals die bij ons op de kaart staat en tegen een Gin Fizz van onze bartenders hoor je me zelden nee zeggen. In de samenstelling van onze kaart ben ik niet te beroerd om op te zoek te gaan naar degelijke producenten en duurzame partners. Zo is destijds ook de samenwerking tussen Histoires d’O en Hendrik Dierendonck ontstaan. Ondertussen kan je hier in de namiddag net zo goed binnenstappen voor een plantaardig taartje of guiltfree lekkers van Madam Bakster, het Gentse bakkerijconcept dat dierlijke producten, tarwe en geraffineerde suikers zoveel mogelijk vermijdt. In mijn zoektocht naar bijzondere concepten eet en drink ik dus alles wat ik op mijn pad tegenkom. Zonder het verkennen en uittesten van nieuwe trends, zou ik het in dit leven niet lang volhouden, vrees ik (lacht).’

Nice to know: Healthy sharing food  

Histoires D’o wil zich in de toekomst nog meer toespitsen op sharing food. Om gasten in die beleving te stimuleren, hebben Kevin en Marion samen met een ontwerpbureau een eigen sharing tray ontworpen die op het midden van elke tafel komt te staan. Aan de hand van zo’n sharing platter kunnen gasten naar eigen smaak salades en tapas samenstellen. Houd dus zeker de facebook- en instagrampagina van Histoires d’O in de gaten voor komende updates.

Geen enkel culinair verhaal missen?

Wil je als eerste op de hoogte zijn van nieuwe zaken, artikels lezen over Oostendse restaurants en culinair Oostende beter leren kennen? Volg Food'Oostende dan! 

Facebook: https://www.facebook.com/foodoostende/

Instagram: https://www.instagram.com/foodoostende/

Niets missen van Oostende? Wij houden je graag op de hoogte

  • Unieke eet- & drinkadresjes
  • Alle nieuwtjes over evenementen en bezienswaardigheden
  • Maak kans op leuke Oostende prijzen

Vertel het verder