Menu

U bent hier

Het Rio House: Olympische geneugten

Wat gebeurt er precies?

De Olympische Zomerspelen vinden deze zomer in en rond de Braziliaanse stad Rio de Janeiro plaats. Het BOIC plant tijdens de Spelen een Rio House neer in Oostende.

Waarom Oostende?

Het Olympisch Comité zocht een plek aan de Belgische Kust om het unieke van de Braziliaanse stranden ook bij ons tastbaar te maken. En waar konden ze dan beter terecht dan in Oostende? Makkelijk bereikbaar en in de maand augustus worden ook nog eens zo’n 1,7 miljoen bezoekers verwacht!

Hoe zal dat Rio House eruit zien?

Het is natuurlijk meer dan zomaar een huis. Als onze Belgische zomer een beetje mee wil, en daar twijfelen we niet aan, wordt het Rio House de bruisendste plek van het land, een ode aan het latino buitenleven, swingend en feestelijk. Een plek waar de fans, federaties, clubs en sympathisanten kunnen samenkomen om het Team Belgium in Rio de Janeiro een hart onder de riem te steken.

In Oostende waan je je zo op de mythische stranden van Copacabana, Maracana of Barra, terwijl je geen seconde hoeft te missen van de prestaties van onze atleten." Philippe Vander Putten, CEO van het BOIC.

Kun je er de wedstrijden live zien?

Elke ochtend kun je op groot scherm een selectie van de nachtelijke sportwedstrijden zien. In de namiddag volgen de rechtstreekse uitzendingen tot ongeveer 22u. Er is vijf uur tijdsverschil tussen België en Brazilië.

Ja, maar wat als de Belgen ‘s nachts aan zet komen?

Normaal mag er slechts tot 22u worden uitgezonden, om de nachtrust van alle Oostendaars en bezoekers te garanderen. ‘Voor belangrijke Belgische sportprestaties mogen we een uitzondering maken, vertelt projectmanager Pascal Dufourny.

Ambiance verzekerd?

Ja, hoor. Behalve exotische danseressen, muziek, optredens en workshops is er ook een Kid's Village en komen nationale Olympische helden op bezoek. Radio 2 zal ook live uitzenden. Ook de indeling van het supportersdorp zelf ziet er zeer fraai uit, met onder meer een judomat als centrale plaats en een strandvolleybalveld.

De officiële opening van het dorp is op vrijdag 5 augustus, met vuurwerk en een beach party. Tickets hiervoor starten vanaf 40 euro. Er zijn ook vippakketten.

Praktische info

Vertel het verder

Niets missen van Oostende? Wij houden je graag op de hoogte

  • Unieke eet- & drinkadresjes
  • Alle nieuwtjes over evenementen en bezienswaardigheden
  • Maak kans op leuke Oostende prijzen