In Oostende is het dragen van een mondmasker verplicht in de volledige binnenstad.
Lees hier alles over de nieuwe maatregelen en initiatieven die Oostende neemt in het kader van de bestrijding van het virus.

Menu

U bent hier

Het Oostende van Katja Retsin

Oostende is echt wel mijn kuststad.

Stilzitten is niet meteen haar sterkste kant. Katja verscheen eerst op de schermen van muziekzender TMF en stapte na vier jaar over naar de VRT om er om te roepen en te presenteren. Zo was ze het gezicht van The Bachelor, De Rode Loper en Voor De Show. Tegenwoordig presenteert ze op TV Oost, maar niet voor ze maar liefst vijf kledingzaken had opgestart. En nog tijd vinden om geregeld naar Oostende af te zakken.

Oostende en Katja Retsin, dat is een match made in heaven. Ze heeft een innige relatie met de badstad, al van kindsbeen af. Een familiale link trekt haar al heel haar leven naar Oostende. Vandaag is ze een trotse ambassadrice, die zich graag samen met man en kinderen onderdompelt in de geneugten van la grande reine. “Oostende is echt wel mijn kuststad. Het is haast een tweede thuis geworden. De sfeer heeft er iets aparts en doet me vaak wat Gents aan. Oostende combineert een stadsmentaliteit met veel zin voor avontuur en wat gekkigheid. Ik hou daar wel van.”

Altar - Kris Martin

Met Altar, een frame gebaseerd op het Lam Gods, verheft kunstenaar Kris Martin onze Noordzee tot een kunstwerk.

Lees meer

Vistrap

Elke dag opnieuw vind je hier verse vis, garnalen en schaaldieren, maar vooral een stevige brok gezelligheid. Van ‘s morgens vroeg bruist het hier.

Lees meer

Fort Napoleon

Uit schrik voor een Engelse inval bouwde Napoleon een indrukwekkend fort midden de duinen. Vandaag is het mini-Pentagon een museum, bistro en restaurant.

Lees meer

Katja Retsin - Winters uitwaaien in Oostende

OSTNDR - de app voor Oostende-fans

  • Insider tips van BV’s en minder bekende Oostende-fans
  • Individuele tips bijhouden in je to do-lijst
  • Regelmatig nieuwe tips
  • Oostende nog uitgebreider ontdekken

Android: Download hier
iOS: Download hier

Vertel het verder

Niets missen van Oostende? Wij houden je graag op de hoogte

  • Unieke eet- & drinkadresjes
  • Alle nieuwtjes over evenementen en bezienswaardigheden
  • Maak kans op leuke Oostende-prijzen