In Oostende is het dragen van een mondmasker verplicht in de volledige binnenstad.
Lees hier alles over de nieuwe maatregelen en initiatieven die Oostende neemt in het kader van de bestrijding van het virus.

Menu

U bent hier

Het Oostende van Jurgen Nobels

Jurgen Nobels, bekend als bartender en cocktailshaker, werd in 2015 verkozen tot 'bartender van het jaar'. De getalenteerde barman verkaste intussen naar Gent, maar zal diep vanbinnen altijd Oostendenaar blijven.

Oostende is geen fluwelen stadje.

OSTNDR - Jurgen Nobels

De tips van Jurgen Nobels

Histoires d'O

Authentieke, inspirerende vintage brasserie en terras met een moderne twist. Befaamd om zijn aperitiefhapjes, tapas, cocktails en gin tonics, geliefd voor de creatieve pasta’s en salades. 

Lees meer

Mommy's Bastards

"Een vernieuwend concept voor Oostende dat zo in een grootstad zou passen." De gerechten zijn modern, werelds en respecteren tegelijkertijd toch de lekkere ingrediënten van bij ons. Van garnaalkroket tot Oosterse Bao Bun. Van poké bowls met tonijn en ponzu tot een visburger met vis van de dag. Hier vindt iedereen wel iets naar zijn zin.

Lees meer

Bistro Mathilda

Elke foodie die wel eens in Oostende komt, kent Bistro Mathilda. Dit is dan ook een terroir instituut dat al vele jaren geleden zijn strepen verdiende. Niet dat de tijd hier bleef stilstaan, wel integendeel!

Lees meer

Lafayette

"Lafayette straalt geschiedenis uit." De musicbar brengt soul en funky muziek tot leven in Oostende. Lafayette is een buitenbeentje in de uitgaansbuurt. Van heinde en verre komt men er genieten van de soulvolle sfeer van welleer.

Lees meer

Belle de Jour

Voor wie eens iets anders wil dan het doorsnee restaurant aan de kust. Belle de Jour serveert wereldse smaken in een levendige ambiance. De grote lange tafel in het midden brengt een bruisende dynamiek in het restaurant.

Lees meer

Ensorito trattoria

Trattoria Ensorito ligt vlakbij het pittoreske Duinekerkje op het nieuw heraangelegde plein in de Dorpstraat. Je ontdekt er een stukje Italië aan de Oostendse kust, waar je met een lekkere wijn, etentje en aangename muziek kunt genieten van een zuiders sfeertje. Sinds kort openden ze een Aperitivo Bar in het centrum.

Lees meer

Copador

Aperitieven doe je hier! In deze cosy bar geniet je van een geurige koffie, een lekker glas wijn of een pittige cocktail. In het weekend zorgen nationale DJ's voor eclectische muziek.

Lees meer

OSTNDR - de app voor Oostende-fans

  • Insider tips van BV’s en minder bekende Oostende-fans
  • Individuele tips bijhouden in je to do-lijst
  • Regelmatig nieuwe tips
  • Oostende nog uitgebreider ontdekken

Android: Download hier
iOS: Download hier

Vertel het verder

Niets missen van Oostende? Wij houden je graag op de hoogte

  • Unieke eet- & drinkadresjes
  • Alle nieuwtjes over evenementen en bezienswaardigheden
  • Maak kans op leuke Oostende-prijzen