In Oostende is het dragen van een mondmasker verplicht op drukke plaatsen en momenten. Klik hier voor meer uitleg.

U bent hier

Het Oostende van Joachim Boudens

Een slok Oostends zeewater en een goed glas wijn, daar kan je Joachim Boudens een groot plezier mee doen. Geboren en getogen Oostendenaar maar ook een geprezen sommelier. Naast een kast vol awards zette hij zijn schouders onder sterrenrestaurant Hertog Jan en tapasrestaurant L.E.S.S. Hij is peter van het populaire Jong Keukengeweld en bracht drie boeken uit. Bezige bij dus, maar toch vindt Joachim nog tijd voor een portie Oostende.

Als je iets kunt zeggen over Oostende, is het wel dat het écht is.

OSTNDR - Joachim Boudens

De tips van Joachim Boudens

White Interiors

Op de onderste verdieping van een parkeergarage verwacht je niet meteen een interieurzaak, maar net die verrassing is de sterkte van White Interiors. Eigenaar Mike is een krak in originele, vintage meubelstukken vinden.

Frituur Franky

Joachim kent zijn smaken en dus ook zijn frieten. Frituur Franky is zijn stop voor goudgele, knapperige frietjes en overheerlijke burgers. Gebakken en gefrituurd volgens de regels van het spel. Frituur Franky is altijd een beetje thuiskomen.

Lopen in Oostende

Staat hij niet in het restaurant, dan loopt Joachim de duinen in. Vooral die tussen Oostende en Middelkerke krijgen zijn voorkeur. Langs het domein van Prins Karel, het oude vissershuisje, het duinenkerkje van Raversijde en de zee in de achtergrond. Ruw en authentiek. Maar vooral gezond. Ook het gebied rond 'het bosje' kan hem bekoren: "Een van mijn favoriete looproutes start in de prachtige Prinsenlaan en loopt via het Maria Hendrikapark richting haven. Eens ik daar ben hou ik van het ruwe van de haven: de loodsen, de gebouwen in verval, oude schepen, Fort Napoleon en de oude vismijn. Er hangt iets ruw en authentiek waar ik van hou."

Thermae Palace

"Ik ben altijd gepassioneerd geweest door grote hotels uit de Belle Epoque. Als je op het strand staat, heb je een fenomenaal uitzicht op Thermae Palace Hotel. Het gebouw inspireert mij."

De Koninklijke Villa

"Ik ben ooit begonnen in Au Vigneron. Destijds was er in dit gebouw een hotel met restaurant gevestigd met één Michelin-ster. Het was een echt klassiek restaurant met witte, gesteven nappen, weelderige bloemstukken en zilveren bestek. Hier mocht ik als commis van monsieur Noël de gasten van water en brood voorzien. Ik heb er altijd graag gewerkt, heb er veel bijgeleerd en hield van de royale sfeer die er hing."

Brasserie du Parc

"Ik denk zonder twijfel de mooiste zaak van Oostende. Het authentiek art déco-interieur is perfect bewaard en je waant je in Parijs."

OSTNDR - de app voor Oostende-fans

  • Insider tips van BV’s en minder bekende Oostende-fans
  • Individuele tips bijhouden in je to do-lijst
  • Regelmatig nieuwe tips
  • Oostende nog uitgebreider ontdekken

Android: Download hier
iOS: Download hier

Niets missen van Oostende? Wij houden je graag op de hoogte

  • Unieke eet- & drinkadresjes
  • Alle nieuwtjes over evenementen en bezienswaardigheden
  • Maak kans op leuke Oostende prijzen

Vertel het verder