In Oostende is het dragen van een mondmasker verplicht in de volledige binnenstad.
Lees hier alles over de nieuwe maatregelen en initiatieven die Oostende neemt in het kader van de bestrijding van het virus.

Menu

U bent hier

Het Oostende van Jan Hautekiet

Jan Hautekiet is ondertussen een radio-legende. Niet alleen presenteerde en produceerde hij een hele waslijst aan programma’s bijeen, Jan is ook een van de oprichters van Studio Brussel. In juni 2018 nam hij afscheid met een radiomarathon en fietstocht door heel Vlaanderen om zijn publiek te bedanken. Daarnaast stichtte hij De Laatste Showband, speelt hij muziek en schrijft hij boeken. En toch nog tijd vinden om naar Oostende te komen!

OSTNDR - Jan Hautekiet

Oostende maakt de belofte die een stad kan geven, helemaal waar.

De favoriete plekjes van Jan Hautekiet

CC De Grote Post

Tegenwoordig is het vaak De Grote Post die Jan naar Oostende brengt. Hij speelt er graag 'in dat geweldige gebouw' en is fan van alle geweldige voorzieningen.

Lees meer

Kombuis

Zonder twijfel de beste plek voor mosselen. En de meest legendarische ook. Daar zorgt het opmerkelijke interieur wel voor.

Lees meer

Venetiaanse Gaanderijen

In 1900 ontwierp Henri Maquet de overdekte verbinding tussen het koninklijk chalet en een groot salon, maar nu dient de gang vooral als tentoonstellingsruimte. Prachtige architectuur, vlak aan het strand.

Lees meer

Den Artiest

Den Artiest is een voormalig magazijn van een glasfabriek, in eclectische stijl, dat nu wordt gebruikt als grillrestaurant en café waar heel veel muziek gespeeld wordt. Jan noemt het "een unieke plek om te spelen in de meest oncomfortabele omstandigheden" en net daardoor vindt hij het er zo fijn.

Lees meer

Kursaal Oostende

Jans band met het Kursaal is natuurlijk een muzikale. Hij heeft er een aantal keren opgetreden. "Dat gewijde podium, die gewijde grond dat dat podium ook is, daar hebben een aantal groten gestaan. Marvin Gaye om hem niet te noemen, die in Oostende toch wel een heel belangrijke figuur is."

Lees meer

Brasserie Du Parc

Brasserie Du Parc heeft de geschiedenis mee. Al van in de jaren dertig lokt het café kunstenaars, artiesten en ander bekend volk naar haar art déco-interieur. Hier moet je zijn voor het ontbijtbuffet.

Lees meer

OSTNDR - de app voor Oostende-fans

  • Insider tips van BV’s en minder bekende Oostende-fans
  • Individuele tips bijhouden in je to do-lijst
  • Regelmatig nieuwe tips
  • Oostende nog uitgebreider ontdekken

Android: Download hier
iOS: Download hier

Niets missen van Oostende? Wij houden je graag op de hoogte

  • Unieke eet- & drinkadresjes
  • Alle nieuwtjes over evenementen en bezienswaardigheden
  • Maak kans op leuke Oostende prijzen

Vertel het verder