In Oostende is het dragen van een mondmasker verplicht in de volledige binnenstad.
Lees hier alles over de nieuwe maatregelen en initiatieven die Oostende neemt in het kader van de bestrijding van het virus.

Menu

U bent hier

Het Oostende van Heidi Lenaerts

Heidi Lenaerts komt uit het verre Limburg, maar toch zakt de tv- en radiopresentatrice geregeld af naar Oostende. Zo graag dat ze in 2018 haar thuisstad Overijse inruilde voor Oostende. Ze praatte verschillende radioshows op Studio Brussel en Radio 1 aaneen en entertainde de jongere generatie op Ketnet. Heidi zat in de jury van Eurosong for Kids en presenteert tegenwoordig op klassieke zender Klara. Tussen al het werk door, geniet ze met man en kinderen met volle teugen van onze stad. 

Oostende, dat is thuiskomen.

Het Oostende van Heidi Lenaerts

De tips van Heidi Lenaerts

Boekhandel Corman

Corman is al 92 jaar het Oostends paradijs voor boekenwurmen. Snuister rond in de uitgebreide nationale en internationale collectie of vraag hulp aan de gemotiveerde medewerkers van de shop. Heidi: "Ik verslind boeken. Ik hou van kleine gezellige boekenwinkels. Ik lees vanalles, maar tijdens vakanties altijd thrillers! Dan zit ik in alle stilte op het appartement te lezen en verschiet ik van het minste geluid ;-)"

Lees meer

Overzetboot Visserskaai - Oosteroever

"‘De andere kant’ doen we altijd als we in Oostende zijn. Gewoon omdat het minder druk is daar. We zitten daar in de zomer wel eens op het strand, het is fijn wandelen langs de duinen, gaan vaak naar Fort Napoleon (altijd leuke kindertento’s daar) én we kopen daar onze verse vis: goedkoper dan ‘in het binnenland’!

Het strand is -zeker met kinderen- altijd een goed idee. Winter en zomer. Strandkastelen bouwen, zonnen, lezen en met de ogen dicht luisteren naar de zee."

Lees meer

CC De Grote Post

"We zitten ALTIJD in De Grote Post: eten, drinken, en de kinderen kunnen ravotten in de hal. Voorstellingen. Workshops. Voorleesmomentjes op zondag... Die zijn keigoed bezig, voor jong en oud, voor Oostendenaars en niet-Oostendenaars, je voelt je er thuis!"

Lees meer

Lily

"Ik kom al van bij het begin bij Ellen! Ik vind het super hoe ze haar droom gevolgd is, haar job opgezegd heeft en die winkel gestart is. Ze doet het supergoed en neemt veel initiatieven. Geweldige madam!"

Lees meer

Mu.ZEE - Kunstmuseum aan zee

Mu.ZEE is zo veel meer dan een museum. Uiteraard pronken ze met de fantastische Ensor- en Spilliaertvleugel. Maar de knutselverdieping voor kinderen, dat is een ware verborgen parel. Heidi: "Hier komen we ook altijd met de meisjes. Zalig dat kinderen daar hun eigen knutselverdieping hebben! En de Ensor- en Spilliaertvleugel is erg goed gedaan."

Lees meer

OSTNDR - de app voor Oostende-fans

  • Insider tips van BV’s en minder bekende Oostende-fans
  • Individuele tips bijhouden in je to do-lijst
  • Regelmatig nieuwe tips
  • Oostende nog uitgebreider ontdekken

Android: Download hier
iOS: Download hier

Niets missen van Oostende? Wij houden je graag op de hoogte

  • Unieke eet- & drinkadresjes
  • Alle nieuwtjes over evenementen en bezienswaardigheden
  • Maak kans op leuke Oostende prijzen

Vertel het verder