Echt Oostends visrestaurant met verfijnde klassiekers in een fris en origineel kader.
Onze Northseabox is terug. Maandag komt alles online voor elke week en er moet besteld worden voor donderdag voor af te halen vrijdag, zaterdag en zondag
Bestellen via:
- info@hoteldubassin.be
- 0477 22 01 06


KEUKEN
Op de kaart bij Grand Café du Bassin vind je verfijnde visgerechten, voornamelijk met Noordzeevis, alsook enkele mooie stukken vlees voor de carnivoren, salades, tapas, snacks en zoetigheid voor in de namiddag. Kortom, je kan er de ganse dag terecht om je innerlijke mens te sterken. 's Middags op weekdagen (niet op woensdag) kan je er genieten van en daglunch in het kader van A l'Ostendaise, dit wordt uitsluitend bereid met Noordzeevis.

WIJNKAART
Een mooie lijst aan wereldwijnen die per glas te verkrijgen zijn. Maar ons oog valt vooral ook op de indrukwekkende lijst bieren. Bij vis kiezen we voor de lekkere Spaanse verdejo, maar we zien onszelf evengoed genieten van een Oostendse Keyte of een fles Kwaremont op het gezellige terras, met een bordje tapas erbij. Streekbieren worden hier in de kijker gezet, denk aan Dikke Mathille, Jus de Mer, Harlekijn, Keyte en Tripel Achiel.
INTERIEUR
Grand Café du Bassin heet het officieel, maar het interieur is niet wat we van een Grand Café gewend zijn. En let op, dat bedoelen we helemaal niet negatief: we zijn aangenaam verrast van de grote ruimte die in verschillende niveaus is opgedeeld, met veel planten en goede lichtinval. Stijlvol, hedendaags en met een fijn terras dat uitzicht biedt op de Visserskaai.
OP HET BORD
Op de kaart staat een symbooltje van een visje vóór verschillende gerechten. Het kadert in het project ‘A l’Ostendaise-North Sea Chefs’, waarbij de chef creatief aan de slag gaat met Noordzeevis. Dat willen we maar al te graag proeven. Als voorgerecht voor mij een fris slaatje met versgepelde garnalen en voortreffelijke sausjes erbij, mijn tafelgenoot geniet van twee overheerlijke garnaalkroketten. Voor het hoofdgerecht komt een kookpotje voor mijn neus te staan: de attente ober schept een rijke heerlijk geurende Bouillabaisse op mijn bord, inclusief nieroogkreeftje, mosselen en grote stukken witte vis. Daarbij komen gegrilde kaastoastjes en rouille. Deze soep vult erg goed, en ik kan met de beste wil van de wereld amper de helft opkrijgen. Wel een leeg bord aan de overkant, daar hebben de Mechelse asperges met rode poon, gepocheerd eitje en een mooie schuimige mousseline op basis van Kwaremontbier overduidelijk ook zeer gesmaakt. Een ware visliefhebber komt hier echt aan zijn trekken!
Praktisch
Faciliteiten
- Gratis WiFi
- Kinderkaart
- Geschikt voor groepen
- Hondvriendelijk
- Kindvriendelijk
- Betaalmogelijkheden: Bancontact, Cash, Restocheques, Visa/Mastercard
Openingsuren
Morgen open van 10u tot 21u.