In Oostende is het dragen van een mondmasker verplicht op drukke plaatsen en momenten. Klik hier voor meer uitleg.

U bent hier

Golfen in Oostende: 5 redenen om nu te starten

De laatste jaren is golf aan een ware opmars bezig. Golfen is duidelijk hip, en dat is niet verwonderlijk, want deze mooie buitensport biedt heel wat voordelen. Joke Van der Burght, assistant manager van de Wellington Golf Oostende, legt ons uit wat golf te bieden heeft.

 1. Een sport voor lichaam & geest

  Golfen is een sport waarbij je niet enkel fysiek traint, je moet ook strategisch spelen en een mentale inspanning doen. Het beste van twee werelden. “Voor golf is een groot concentratievermogen en toch wel een fysieke inspanning nodig, waardoor zowel lichaam als geest na een partij golf volledig ontspannen kunnen zijn”, legt Joke Van der Burght uit. “In een tijdperk waar mensen meer tijd binnenshuis doorbrengen, voor de tv of achter de pc, is het een verademing om te kunnen sporten in de frisse buitenlucht.” 

 2. Golf biedt veel afwisseling

  Golf is een buitensport, wat wil zeggen dat je nooit alles perfect in de hand kan hebben. Ook al speel je al jaren op hetzelfde terrein en ken je de golfbaan als je broekzak, dan nog kan je voor verrassingen komen te staan. Golf is nooit saai. “Veel of weinig wind, regen of zonneschijn, die factoren hebben een grote impact op het golfterrein en ook op het spel. Wellington Golf biedt al een uitdagende negen holes, maar wanneer je als golfer ook nog rekening moet houden met windkracht 6 of 7 wordt het pas echt spannend. Dankzij de gunstige ligging van de Wellington Golf blijft het terrein het hele jaar door goed bespeelbaar, ook in de wintermaanden kan je bij ons nog steeds terecht.”
 3. Golfen is perfect om te socializen

  Op het eerste zicht lijkt golf een individualistische sport: in golf moet je telkens je eigen score verbeteren. En toch is het een erg sociale sport. “Je speelt vaak met drie of vier medespelers. Er vinden in onze club wekelijks tal van toernooien plaats en het clubhuis is voor veel van onze leden uitgegroeid tot een echte thuishaven”, aldus Joke Van der Burght. De perfecte sport om bij te praten met je vrienden en kennissen of om nieuwe mensen te leren kennen.
   
 4. Een sport voor alle leeftijden

  Golf is een sport die door zowel jong als oud kan worden beoefend. Daardoor is golfen ideaal om tijd door te brengen met je gezin. “Wij hebben veel vaders die met hun zonen of dochters negen holes komen spelen,” vertelt Joke Van der Burght, “maar zeker evenveel grootmoeders en -vaders die met hun kleinkinderen komen golfen.” Een echte familiesport.
 5. Golfen doe je in stijl

  Naast het feit dat golfen gezond is en zowel fysieke als mentale inspanning vraagt, is het ook nog steeds een sport waarbij kledij en stijl belangrijk zijn. Golfclichés als V- halstruien met roze ruitjespatroon kom je amper nog tegen, maar dat wil niet zeggen dat de meeste golfers er niet stijlvol bijlopen, benadrukt Joke Van der Burght: “In tegenstelling tot bij veel andere sporten is bij de golfoutfit een zekere vorm van klasse en elegantie nog steeds een must.” Ongetwijfeld een overblijfsel uit de tijden waarin golf enkel voor de rijkere klasse was voorbestemd, maar eentje waar we absoluut geen bezwaar tegen hebben.

Wellington Golf

Wellington Golf is een club die in 2006 werd opgericht in Oostende en ondertussen 9 uitdagende holes biedt. Het moderne clubhuis is gevestigd in een historisch erkend gebouw, in de volksmond beter bekend als ‘Het Kasteeltje’. Ideaal dus om tijdens een verblijf aan zee een balletje te slaan.

Lees meer

Ook interesse in?

Topper

Street Art in Oostende

Ontdek alle werken van Public Art festival The Crystal Ship

Vertel het verder

Niets missen van Oostende? Wij houden je graag op de hoogte

 • Unieke eet- & drinkadresjes
 • Alle nieuwtjes over evenementen en bezienswaardigheden
 • Maak kans op leuke Oostende-prijzen