In Oostende is het dragen van een mondmasker verplicht op drukke plaatsen en momenten. Klik hier voor meer uitleg.

Menu

U bent hier

Galerie Beau Site

Galerie BeauSite is zonder twijfel een van de mooiste en best gelegen zaken van de hele Noordzeekust. Een kunstgalerij waar je kunt eten, maar dus ook een restaurant waar je kunst kunt bekijken en kopen.

Nick Decombel

Keuken

Uitbater Gil koos hier voor een duidelijk concept: verse ingrediënten en een wisselende kaart naargelang de marktaanvoer. Er worden wereldse invloeden in de kaart geïntegreed, zonder lokale producten uit het oog te verliezen. En de kaart wordt zonder pardon omgegooid als die ochtend blijkt dat deze of gene vis of schaaldieren niet volledig naar de zin van de patron zijn. Zo ben je altijd zeker van lekker en vers.

Dranken

Zoals gezegd, Galerie BeauSite heeft een mooie aperitiefkaart en schenkt ook twee Oostendse streekbieren: Keyte en Schelpje. De wijnkaart is eerder schuchter van aanpak, maar ook hier geldt het adagio van Gil: klein maar fijn. Het accent ligt op de elegantie, op schoonheid en esthetische kracht.

Interieur

Galerie Beau Site is een van de kleine wondertjes van de Kust, een parel die soms nog een tikje verborgen zit in de schelp. Maar zo gaat dat met de mooiste parels: wie ze vindt, blijft altijd trouw aan het juweel. Alles ademt kunst binnen, van de levensgrote Marvin Gaye tot de meubels, de lampenkappen, de beeldhouwwerken, de boeken. Het is een plek waar je ook op een stormachtige winterdag graag vertoeft.

Op het bord

We proeven Negroni en worden meteen beetje een klein beetje tipsy van de pittige combo gin-campari-vermouth. Niettemin door de bittertjes een prima aperitief. Ze schenken als amuse een hartverwarmend mokje met winterse groentebouillon. De risotto van Oostendse garnalen met zeekraal en getruffeerde worst is heerlijk. De bisque toont kracht, de risotto is al dente en de worst zorgt voor een aardse toets. We proeven er een Oostends Schelpje bij.

Praktisch

Contact?
Albert I-Promenade 39
Tel. 059/27.85.19
www.galeriebeausite.com

Type?
Pasta's, visgerechten.

Openingsuren?
In weekends en schoolvakanties vanaf 11:00 uur

Met de wagen?
Parkeer je auto in de betaalparking Mijnplein of aan de Visserskaai. Het restaurant bevindt zich op de Zeedijk, Albert I Promenade 39.

Met het openbaar vervoer?
Station Oostende bevindt zich op tien minuten wandelafstand.

Niets missen van Oostende? Wij houden je graag op de hoogte

  • Unieke eet- & drinkadresjes
  • Alle nieuwtjes over evenementen en bezienswaardigheden
  • Maak kans op leuke Oostende-prijzen