Veelgestelde vragen over het strand

Alle Oostendse stranden zullen deze zomer vrij toegankelijk zijn. Je zal enkel op piekdagen moeten aanmelden op de drie drukste stranden. Lees hier alle veelgestelde vragen over de strandaanmelding.

Menu

U bent hier

Fan van wild? Adresjes die je moet proberen

Van oktober tot januari vind je in heel wat restaurants fazant, haas of hert op de kaart. Voor wie graag een mals stukje wild wil eten in Oostende hebben we enkele tips verzameld.

Bentley's

Bij Bentley’s zijn de suggesties altijd aangepast aan de seizoenen. Nu vind je er dus telkens een stukje wild op de kaart, dit wisselt elke week. Je kan op hun website zien wat de suggestie is.  

Lees meer

Mange Tout

In Mange Tout word je verleid met een afwisselend en heerlijk wildmenu. Tot 19 oktober kun je er verwend worden met grijspoot patrijs afgewerkt met raap en dadel. Vanaf 20 oktober staat er fazant met witloof op het menu. Om het wildseizoen af te sluiten, kun je er vanaf 24 december genieten van ree met spruitjes en vanille. 

Lees meer

Bistro Mathilda

Voor een heerlijk stukje wild kan je ook terecht bij Bistro Mathilda. Elke week is er een nieuwe wildsuggestie die als hoofdgerecht à la carte kan gegeten worden of in het ‘Waltzing Mathilda’ menu.

Lees meer

Toi Moi et la Mer

Naast de klassieke visgerechten biedt Toi, Moi et La Mer tijdens deze periode heerlijke wildspecialiteiten aan. Geniet er als voorgerecht van wildpaté van Mazure met crème van butternut en gepofte kastanjes. Als hoofdgerecht prijkt hertenbout met Shiitake, knolseldercrème en gekarameliseerde witloof op het menu.

Lees meer

Vingt-et-un

Een verborgen pareltje in het casino waar het aangenaam zitten is, dat is restaurant 21. Hier kan je in de lunchformule af en toe een wildstoofpotje verwachten.

Lees meer

Toope

Het wildmenu van Toope voorziet voor elk wat wils. Tijdens het wildseizoen kun je op hun menu onder andere overheerlijk everzwijn, hert, haas, patrijs en fazant terugvinden.

Lees meer

St-Malo

Op de kaart vind je naast de vele traditionele kust- en thaise gerechten nu ook tijdelijk twee hoofdgerechten met wild namelijk terrine van fazant en hertenfilet met een wildsausje. 

Lees meer

Belle de Jour: Een wereldreis voor je zintuigen

In het unieke kader van Belle de Jour kan je smullen van hertenkalf met heerlijke wildsaus en vergeten groentjes. 

Lees meer

Savarin

Hier blijf je niet op je honger zitten met een gevarieerd wildmenu. Laat je verwennen en ga voor wilde eend, patrijs, fazant, hertenkalf of hazenrug.

Lees meer

La Piazza

In deze Italiaanse zaak staat er wild op het degustatiemenu, dit zal meestal hert zijn. Je kan al genieten van het menu voor €23,50.

Lees meer

RestoVito

Er wordt gewerkt met wild als suggestie in het degustatiemenu. De chef voorziet afwisselend hert, haas, everzwijn en eend.

Lees meer

Le Bassin

Hier kan je smullen van een wildstoofpotje van hert, wat later komen ook fazant en daarna reebok aan de beurt.

Lees meer

STORM

In STORM geniet je in het maandmenu van wild met een twist. Ze serveren er heerlijke wilde tarbot, wilde coquilles, wilde tongschar en wilde rode poon :-).

Lees meer

Marina

Ook op de nieuwe locatie blijven Vida en haar team keer op keer voor een heerlijke culinaire ervaring zorgen. Op de kaart vind je hertenkalf, hazenrug en grijspoot patrijs. Vanaf november kan je er genieten van fazant in plaats van de patrijs. 

Lees meer

Bierrestaurant Heerlijk

Hier geniet je vanaf 9 november van hertekalffilet met  een zalfje van groene kool, witloof en puree met fijne kruiden in krokant jasje

 

Lees meer

Geen enkel culinair verhaal missen?

Wil je als eerste op de hoogte zijn van nieuwe zaken, artikels lezen over Oostendse restaurants en culinair Oostende beter leren kennen? Volg Food'Oostende dan! 

Facebook: www.facebook.com/foodoostende

Instagram: www.instagram.com/foodoostende

Niets missen van Oostende? Wij houden je graag op de hoogte

  • Unieke eet- & drinkadresjes
  • Alle nieuwtjes over evenementen en bezienswaardigheden
  • Maak kans op leuke Oostende prijzen

Vertel het verder