Menu

U bent hier

Het winterse wandelplan van Eva Mouton

Laat je deze winter net als Eva Mouton inspireren door de Stad aan Zee en maak een wandeling langs haar favoriete hotspots.

De Gentse illustratrice selecteerde 10 Oostendse etalages die ze creatief heeft aangekleed met een grote krijttekening in haar gekende speelse stijl. Deze vitrines zijn de basis voor een stevige Oostendse winterwandeling. 

EVA MOUTON EN OOSTENDE

Eva Mouton illustreert. Ze studeerde in 2009 af in de richting Beeldende Kunsten. Sindsdien werkt ze als freelance illustrator. Elke week kan je haar getekende column 'Eva's gedacht' lezen in het Weekblad van De Standaard. Daarnaast tekent ze geregeld live, maakt ze muurtekeningen en werkt ze in opdracht van uitgeverijen. Voor deze City Guide maakte ze een mooi en handig winterwandelplan. Oostende heeft voor haar nagenoeg geen geheimen meer. Ze bezoekt de Koningin der Badsteden namelijk al van kindsbeen af.

Ik vind dat een ‘vree toffe’ combinatie, een Stad aan de Zee. Dat is toch alles wat je moet hebben in één?

"Ik herinner me de leuke zondagen die ik in Oostende doorbracht als kind. Dankzij de vlotte treinverbinding stond we snel in Oostende. Mijn mama, mijn zus en ik trokken er geregeld eens op uit. In de zomer met een handdoek voor op het strand en ’s winters om er lange strandwandelingen te maken, met een hete chocolademelk als verwennerij. En dan weer de trein op. Op een half uurtje stonden we terug thuis in Gent. Dat waren mooie momenten. Hoe ouder ik werd, hoe minder frequent ik naar Oostende ging. Maar sinds kort ik ben ik er weer meer te vinden; een goeie vriendin is naar Oostende verhuisd en baat er nu samen met haar man De Grote Post uit. Voor mij de perfecte gelegenheid om weer vaker naar de Kust te gaan. Ook bij regenweer; dan nemen we de auto en gaan we er naar de film.” 

Eva: “Ik hou van het stadsgevoel, ook al zit je aan de Kust. Ik hou van steden, ik woon zelf in Gent. Ik ben sowieso een grotere fan van de stad dan van het platteland, omdat alles er iets meer beweegt. Er is een grotere dynamiek: er komen nieuwe gebouwen bij, oude plaatsen krijgen een andere invulling, er zitten veel cultuurhuizen en je loopt er veel verschillende mensen tegen het lijf. Voor mij combineert Oostende alle dingen, met een strakke zeewind. Heerlijk! Ik heb altijd het gevoel dat er van alles te gebeuren valt als ik er ben. Er zijn veel broedplaatsen waar gedachten en ideeën tot ontwikkeling kunnen komen. Of je nu een kunstenaar bent die zijn inspiratie haalt uit lange wandelingen, de seizoenen of uit gesprekken op café; in Oostende vind je dat allemaal.”

“Ik ben het liefst tijdens de winter in Oostende, vooral als er een staalblauwe lucht is en de zon haar best doet om ons te verwarmen. Ik trek dan steevast mijn dikke berenjas aan en ga langs het strand wandelen met mijn lief. En achteraf duiken we het café in, gaan we shoppen of naar de film. Erg fijn!”

Vertel het verder

Niets missen van Oostende? Wij houden je graag op de hoogte

  • Unieke eet- & drinkadresjes
  • Alle nieuwtjes over evenementen en bezienswaardigheden
  • Maak kans op leuke Oostende prijzen