Eten en drinken

Albrecht

Albrecht is dankzij het cosy en pink interieur gekend als de meest Instagrammable ontbijt- en lunchspot van Oostende. De hele dag kun je er genieten van uitbundig ontbijt én heerlijke lunch. Maar vergeet ook vooral niet om de kleurrijke lattes uit te testen!

Belle de Jour

Belle de Jour biedt elke dag een gevarieerd seizoensmenu aan geïnspireerd op het moment, dit naast enkele klassiekers met een twist. Ze hebben speciaal oog voor à la minute bereidingen met verse producten, aangevoerd van de Noordzee en de internationale markt van Rungis, lokale biologische groenten…

Brasserie Albert

De Brasserie verwacht U voor een lunch, snack of diner. Ook voor een gewone koffie kan je hier terecht. De eenvoudige maar aantrekkelijke kaart laat toe U alleen dagverse top-kwaliteit te bieden.

Brasserie Henry

Sinds 1951 biedt Brasserie Henry toeristen, passanten en vaste gasten een aangename maaltijd in een aangenaam kader. Intussen is dit het langst bestaande restaurant van de Belgische kust. Er is een ruime keuze uit vis-, vlees en vegetarische gerechten.

Brassi Casino Restaurant

Dineren in Oostende met net dat tikkeltje meer? Brassi Casino Restaurant, gelegen in de speelzaal van Casino Oostende, is een verborgen parel. De frisse en moderne inrichting spreekt meteen aan en ook de kaart heeft een originele twist. Brassi Casino Restaurant is gelegen in Casino Oostende…

Café Botteltje

Een gezellig bruin café, met een grote selectie van Belgische bieren & jenevers. Waar je eveneens heerlijk kunt dineren, check zeker eens het menu van de week. Als huisbier is er de Ostensche Strever, die enkel van het vat te verkrijgen is.

Cappuccino

Sinds 20 jaar is tearoom Cappuccino een gevestigde waarde in de Kapellestraat. In 2018 onderging de zaak een volledige metamorfose en vandaag is het een hedendaagse topper in de winkelstraat. Tot 11.30 kan je er terecht voor een van de overheerlijke ontbijtformules. De keuken is de ganse dag open…

Expo&Kafie

Expo & Kafie, een ontbijt-, lunch- en interieurbar in hartje Oostende, waar eten, drinken en kunst elkaar ontmoeten. Bij Expo & Kafie kan je genieten van een heerlijk ontbijt of een dagverse lunch. Kies voor een luxe ontbijt, verorber een homemade granola bowl of combineer een toast…

Histoires d'O

Authentieke, inspirerende vintage brasserie en terras met een moderne twist. Befaamd om zijn aperitiefhapjes en tapas, geliefd voor de creatieve pasta’s en salades. Uitgebreide koffiekaart geserveerd door de twee huis Baristas.

Jilles Beer & Burgers

Jilles Bier & Burgers serveert gourmet beef-, veggie-, vegan- en chickenburgers puur van smaak en heerlijk anders. Het vlees van de beef burgers werd geselecteerd door Hendrik Dierendonck. Een krokant gebakken speltbroodje en sidedish salade maken het geheel af. Alle producten zijn zorgvuldig…

La Piazza

In het strak, smaakvol ingericht restaurant geniet je van zuiderse gerechten en stoofpotjes van vlees, gevogelte, vis, zeevruchten of groenten, opgediend met in huisgemaakte pasta, risotto, gnocci, aardappeltjes of brood.

Le Chevalier

Le Chevalier staat bekend om zijn kindvriendelijke en sympathieke bediening. Hier proef je van pure visgerechten en authentieke vleesbereidingen. De specialiteiten van de chef zijn de bouillabaisse van de Noordzee, huisgemaakte garnaalkroketten en de dagelijks wisselende dagschotels. Wil je al dat…

Mange Tout

Het menu van Mange Tout wisselt volgens het ritme van de seizoenen. Het biedt verrassende nieuwe smaken en combinaties, perfect voor getrainde smaakpapillen en zij die houden van de zee met zijn ziltigheid. Even verrassend zijn de aangepaste wijnen en wijnkaart die voor jou zijn uitgetest door de…

Marina

Opgericht in 1973, werd de Marina meteen een vaste waarde van de Italiaanse keuken. Enkele jaren later bekroond met het label "ristorante italiano" is er geen twijfel meer mogelijk. Het label wordt namelijk uitgereikt door de fijnproevers van de Italiaanse overheid zelf aan de Italiaanse ristoranti…

Mommy's Bastards

Ben je op zoek naar een origineel adresje aan de kust? Dan zal Mommy’s Bastards je zeker verrassen. Neem plaats in deze hippe zaak en bestel enkele originele gerechtjes om te delen. Want sharing is caring, toch? Dit is zeker geen klassiek kustrestaurant maar er wordt wel gekookt met verse en…

MOOSE

Moose, gelegen nabij de Hippodroom, Thermae palace en bibliotheek is een stukje Scandinavië in Oostende. Kom genieten van dagverse lunchgerechten met Noorse invloeden, neem een FIKA pauze of hygge troef tijdens één van de Nordic dining avonden. Je kan ook take-away bestellen voor op het strand of…

Muccka

Het verhaal van dit restaurant is, net zoals het eten, eenvoudig. De chef heeft een passie voor heerlijk eten, bereid op een ‘no-nonsense’ manier. Geniet van het eten met één van de zorgvuldig geselecteerde bieren of wijnen. Echt comfortfood om te delen met je vrienden in een authentiek kader…

Ohana Pokébowls

Bij Ohana Pokébowls kan je genieten van lekkere en gevarieerde gezonde maaltijden. Een Pokébowl is een verse salade afkomstig uit Hawaï met invloed van de Japanse keuken. Het doet denken aan sushi, maar dan in saladevorm. Dit is dus niet alleen heel gezond, maar ook super lekker!

Oode

Oode - een verwijzing naar Oostende en een ode aan lekkere dingen én de stad - ademt passie uit. Hier wordt alleen maar met liefde geserveerd. Verschillende soorten koffie, maar ook (bio)sappen, thee (zoals de Chai Latte uit India) en versnaperingen staan op de menukaart. ’s Middags kan je er…

Passe-vite

Een warme sfeer, een kleine kaart met kraakverse salades, gezonde pastaschotels, knapperige quiches en lekkere gezonde suggesties. Wat wil een mens nog meer voor de lunch? Een gezellig eethuisje in het hart van Oostende.

Picobello

Voor een uitgebreid assortiment van heerlijke zelfbereide Italiaanse gerechten, moet je bij Picobello zijn. Om mee te nemen of om ter plaatse te degusteren.

St-Malo

St-Malo is met zijn trendy interieur en zijn unieke ligging, op 50 m. van het Casino Kursaal op de Albert 1 Promenade (zeedijk Oostende), één van de weinige restaurants die elk lid uit je gezelschap zal kunnen verwennen. De specialiteiten zijn Thaise gerechten, verse vis, kreeften, eigen creaties…

STORM

Michiel Rabaey en Nathalie Hiele. Geboren en getogen in Oostende. Een jeugdliefde die ontstond als buren. Allebei met een culinaire passie. Hij leerde de knepen van het vak in de Villa Maritza, de Ostend Queen en tijdens diverse buitenlandse stages. Zij begon in de zaak van haar grootouders en…

Toi Moi et la Mer

Visbrasserie aan het groot strand. Als NorthSeaChef serveert Christophe u enkel lokaal gevangen Noordzeevis, 's middags catch of the day als lunch en als diner in het Strandwandeling menu. Geniet in het interieur met interessante trouvailles en snuisterijen of neem plaats in het overdekt terras om…

AMY MARY Specialty Ice Creams

AMY MARY is een gloednieuw ijsmerk dat bekend staat om zijn onvergetelijke, onweerstaanbare ijssmaken en versgebakken wafelhoorntjes die voor je ogen gedraaid worden. Elke ijssmaak wordt vanaf nul gemaakt met enkel echte ingrediënten en hoogwaardige zuivelproducten, in plaats van industriële…

Ati Afghans

Het is de missie van Ati om het gevoel van Afghanistan, zoals zij het kennen over te brengen. Het beeld dat we op de televisie zien strookt niet meer met hun gevoel en daarom willen ze in het restaurant een plek creëeren waarin de de warmte van de Afgaanse cultuur kan gevoeld worden. Zowel in de…

Au Grenache

Echt iets voor fijnproevers en levensgenieters. Op het menu staat o.a. verse handgepelde Oostendse garnaaltjes met asperges en krokant gebakken kalfszwezeriken met single malt whisky.

Bar Bristol

Wie vaak op het Leopold I plein (of 't Peerd in de volksmond) komt, weet dat het plein enkele gezellige cafés rijk is. Zo ook Bar Bristol! Charlotte en Bruce bliezen deze vaste waarde nieuw leven in. Bar Bristol volgt rigoureus de seizoenen, biedt maandelijks een nieuwe kaart aan, en werkt samen…

BAVET

BAVET is een spaghetti concept dat mensen bij elkaar brengt. We serveren heerlijke spaghetti à la belge met een snuifje rock-'n-roll. BAVET is een mood, een gevoel, een experience. Je komt voor de spaghetti en je blijft plakken door de ervaring.