U bent hier

Erfgoeddag 2019

zo 28 apr 2019

Helaas, deze activiteit is voorbij.

Schrijf je hieronder in op nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van toekomstige activiteiten.

Onder het motto 'Hoe maakt u het?' richt de 19e editie van Erfgoeddag op zondag 28 april 2019 volop de schijnwerpers op vakmanschap. Centraal staat het cultureel erfgoed van en over vakmanschap, meesterschap, leren en maken in Vlaanderen. Hoe maakt u het? Maar ook: hoe maakt het je? En hoe geven we dat dan door? Voeg aan die vragen nog het suggestieve woordje ‘beter’ toe, en je hebt het thema en de uitdaging van Erfgoeddag 2019 helemaal beet: over vakmanschap, ambachtelijkheid en vakmensen (v/x/m) dus. En cultureel erfgoed.

Ontdek de activiteiten tijdens Erfgoeddag

Erfgoeddag: Raoul Servais en de Servaisgrafie.

Waar:
Mu.ZEE
Wanneer:
zo 28 apr 2019

Raoul Servais is een beeldend kunstenaar, ontwerper, tekenaar en filmmaker. In de Raoul Servais Museumvleugel gaat een gids dieper in op het filmoeuvre van de kunstenaar. Servais is een autodidact in het filmmaken. Zijn eerste camera was gemaakt van een sigarenkistje en meccanospeelgoed. Later ontwikkelde hij een eigen techniek: de Servaisgrafie.

Lees meer

Erfgoeddag: Ambachtenmarkt in het Stadsmuseum Oostende

Waar:
Stadsmuseum
Wanneer:
zo 28 apr 2019

Duik in de wereld van garnalenpelsters en seizoensarbeiders! Via workshops en demonstraties ontdek je tal van vakmensen die hun vakkennis en -techniek laten zien. Geef je ogen de kost en doe mee. Een volledig overzicht van de deelnemende organisaties vind je op www.oostende.be/erfgoeddag.

Lees meer

Erfgoeddag: Garnaalkorren en -kruien aan den lijve ondervonden!

Wanneer:
zo 28 apr 2019

Wie kent het beeld van de kruier met zijn gele jekker in zee niet? Wel, vandaag kan jij die kruier zijn! Gelaarsd en gespoord, met lieslaarzen of broekpakken (voorzien door ons) stappen we als echte garnaalkruiers samen de zee in. Onze ervaren garnaalkruiers helpen je bij het slepen van het net en het onderzoeken van de vangst.

Lees meer

Erfgoeddag: Door het oog van Ensor: De daken van Oostende.

Waar:
Mu.ZEE
Wanneer:
zo 28 apr 2019

Hoe keek James Ensor naar de daken van Oostende en op welke manier verwerkte hij zijn visie in zijn beroemde schilderij? Om 14.00 en 16.00 uur kijk je samen met een begeleider met nieuwe ogen naar Ensors kunstwerk en ga je in dialoog met de groep. Daarna maak je een eigen creatie op de daken van Oostende. Postfris op prentkaartformaat, met potlood geschetst of met de smartphone.

Lees meer

Erfgoeddag: Souvenir D'Ostende: Souvenirwinkels in Oostende

Waar:
Nieuwe Gaanderijen
Wanneer:
zo 28 apr 2019

De tentoonstelling met foto’s van de verdwenen schelpenwinkel aan de Groentemarkt en de souvenirwinkel van de familie Ensor dompelt je onder in de nostalgische wereld van de kustsouvenirs.

Lees meer

Niets missen van Oostende? Wij houden je graag op de hoogte

  • Unieke eet- & drinkadresjes
  • Alle nieuwtjes over evenementen en bezienswaardigheden
  • Maak kans op leuke Oostende-prijzen