In Oostende is het dragen van een mondmasker verplicht op drukke plaatsen en momenten. Klik hier voor meer uitleg.

Menu

U bent hier

Eline De Munck temt de Oostendse golven voor Hotel Marcel

Oostende, het Hawaii van de Belgische kust. Ongeveer toch. Ok, de strooien rokjes en de tropische temperaturen zijn er misschien niet altijd, maar golfsurfen kan je er alvast wel.

Eline De Munck trok naar de gloednieuwe surfshop Under The Lighthouse op Oosteroever en gleed onder het toeziend oog van surfkampioen Sasha en surfmonitor Justine haar eerste golven af. “Het is niet makkelijk, maar wel heel relaxerend”, vertelt Eline De Munck. “Wachten op de golven, peddelen, de natuur. Ik zie er zelfs wat yoga-poses in.”

5 surftips van de pro’s

  1. Een kleiner surfboard ziet er misschien cool uit, maar het is pakken moeilijker om er golven mee te temmen. Start dus met een groter exemplaar, met veel drijfvermogen. Je leerproces zal stukken sneller gaan.

  2. Zorg voor genoeg bescherming tegen de kou, dan kan je langer in het water blijven. Een wetsuit is dus ideaal. Zorg dat je suit goed spant, dan blijft je goed warm. Het is perfect normaal dat er water in je pak komt. Je lichaam warmt dat laagje op en zo blijf je warm.

  3. Start eerst met de opwarming en doe daarna de eerste oefeningen rond het rechtstaan op het strand zelf. Hoe beter op stabiele ondergrond, hoe beter in het water.

  4. Ploeteren maar! Surfen is niet makkelijk, dus je zal genoeg zeewater drinken in het begin. Maar laat je niet ontmoedigen, eenmaal je die eerste golf hebt, ben je instant verslaafd.

  5. Word de nieuwe Frank Deboosere. Wie vaker wil surfen in de Noordzee leert best wanneer de golven op hun best zijn. Windsnelheid, windrichting, springtij, het speelt allemaal mee.

Ontdek Under The Lighthouse

Under The Lighthouse Surfshop

Vlakbij de vuurtoren op Oosteroever vind je deze surfshop met gezellige koffiehoek. Iedere golfsurfer kan hier terecht voor professionele wetsuits, allerhande gadgets, unieke surfplanken, gepersonaliseerde vinnen en andere toebehoren die de moderne Noordzeesurfer nodig heeft. Je bent er niet alleen aan het juiste adres om het correcte materiaal aan te kopen, maar kan er ook relaxen in de bar waar gezonde drankjes en snacks te verkrijgen zijn. Ideaal om een dagje surfen door te komen!

Lees meer

Ook interesse in?

De zomer van Oostende

Ontdek ons programma voor de zomer

Oostende Bonsoir

Ontmoetingen bij valavond met gastvrouw Guinevere Claeys

Niets missen van Oostende? Wij houden je graag op de hoogte

  • Unieke eet- & drinkadresjes
  • Alle nieuwtjes over evenementen en bezienswaardigheden
  • Maak kans op leuke Oostende prijzen

Vertel het verder