In Oostende is het dragen van een mondmasker verplicht in de volledige binnenstad. Op de zeedijk is een mondmasker sterk aangeraden. Klik hier voor een handig kaartje.

U bent hier

Droogvis, slijk en Algipan - Vlaamse meesters van de cross

Venetiaanse Gaanderijen - 19/12/20 tot 16/05/21

De tentoonstelling ‘Droogvis, slijk en Algipan – Vlaamse meesters van de cross’ brengt je regelrecht naar de feesttent in het midden van het parcours en neemt je mee in het zog van de allergrootste veldrijders. Je bevindt je tussen het gejoel, applaus en geschreeuw van de duizenden supporters die hun helden vooruit schreeuwen, omgeven door levensgrote en unieke foto’s gemaakt door de beste wielerfotografen. Ze geven je een unieke kijk achter de schermen en tonen de mens achter de bemodderde truitjes van veldrithelden zoals Roland Liboton, Sven Nys en Wout van Aert.

Tijdens de expo proef en ruik je de cross: rennerszweet en droogvis, moddersporen en Algipan (de typische warme zalf die coureurs met hopen smeren). Laat je meevoeren door de traditie, emoties en de mooie wereld van het veldrijden. De expo ‘Droogvis, slijk en Algipan’ is voor Oostende ook meteen het startschot van het Wereldkampioenschap Veldrijden. Dat WK vindt eind januari 2021 plaats in de Stad aan Zee, onder voorbehoud van de coronamaatregelen.

Curator van de expo: Jelle Vermeersch

Data

za 19 dec 2020 tot zo 16 mei 2021
maandag:
gesloten
dinsdag:
gesloten
woensdag:
14:00 tot 17:00
donderdag:
14:00 tot 17:00
vrijdag:
14:00 tot 17:00
zaterdag:
14:00 tot 17:00
zondag:
10:00 tot 12:00

Locatie

Venetiaanse Gaanderijen
Oostende 8400
Toon op kaart
Dichtstbijzijnde parking: 
Parking Koninginnelaan

Prijzen

€3

Niets missen van Oostende? Wij houden je graag op de hoogte

  • Unieke eet- & drinkadresjes
  • Alle nieuwtjes over evenementen en bezienswaardigheden
  • Maak kans op leuke Oostende-prijzen