Double bill: Still and Rewind - Nathan Ooms/CAMPO + Lisa Vereertbrugghen

Locatie

De Grote Post
Hendrik Serruyslaan 18a
Oostende 8400
Toon op kaart

Wanneer

do 29 feb 2024 19:30

Prijzen

€18
Jongeren -26 jaar: 9 EUR
TAZ-vriend: 15.3 EUR
UiTPAS kansentarief: 3.6 EUR
DONKEY - NATHAN OOMS/CAMPO
In DONKEY zien we een figuur die verstrikt zit in onbeslistheid. DONKEY blijft zichzelf onderbreken en lijkt verdwaald in een voortdurend heen en weer tussen onaffe gebaren. De tijd waarin DONKEY zich bevindt is gefragmenteerd, getekend door afleiding en overstimulatie. Begin en einde jagen elkaar achterna tot ze niet meer van elkaar te onderscheiden vallen. Het leven staat on repeat.
DONKEY raakt verslaafd aan deze junktijd, gaat er volledig in op tot DONKEY een karikatuur wordt van een subject dat verward heen en weer stuitert tussen stress en dissociatie. Maar DONKEY komt tot inzicht. DONKEY groeit op. DONKEY begint zich een ander leven voor te stellen.
Nathan Ooms is geboren en opgegroeid in Oostende. Hij studeerde aan KASK Gent en PARTS Brussel. Als jonge maker ontving hij samen met Anna Franziska Jäger de TAZ/SABAM-beurs voor Ambient Theatre Fury. 
Softcore – A Hardcore Encounter - LISA VEREERTBRUGGHEN/KWP
Softcore - A Hardcore Encounter is een dansstuk over het hardcore techno-subgenre gabber. Met 200 beats per minuut wordt deze beat omschreven als techno op speed: het is het geluid van de compromisloze underdog. Het is rave gone crazy. Het plaatst het lichaam in een versnelde toestand en kan tegelijk gezien worden als onderdeel van zowel de kapitalistische maatschappij als het verzet ertegen.
Choreografe Lisa Vereertbrugghen heeft deze vorm van clubmuziek meerdere jaren uitgebreid onderzocht en verkent de term hardcore met betrekking tot transformatie, kwetsbaarheid en mogelijkheden, terwijl ze het ‘harde’ in hardcore ter discussie stelt. Wat als zo snel dansen een manier kan zijn om snelheid toe te eigenen, niet om productiever te zijn, maar juist voor het tegenovergestelde: snelheid wordt een manier om sensaties te verhogen en te ontsnappen aan controle.