Double Bill: Jong gewas - Alexander Deprez, Nathalie Nijs + Marius Lefever, Jef Van der Burght, Senne Vanderschelden

Locatie

De Grote Post
Hendrik Serruyslaan 18a
Oostende 8400
Toon op kaart

Wanneer

vr 3 mei 2024 19:00

Prijzen

€18
Jongeren -26 jaar: 9 EUR
TAZ-vriend: 15.3 EUR
UiTPAS kansentarief: 3.6 EUR
In Silly Symphonies valt de taal weg en ‘bruiteren’ de personages zich een weg naar verstilling. In Les Hommes Andersom wordt dan weer een nieuwe choreografische taal gecreëerd. 
Silly Symphonies - Marus Lefever, Jef Van Der Burgt & Senne Vanderschelden
In het woordeloos theater Silly Symphonies bewegen drie reizigers zich doorheen een post-apocalyptisch landschap waarin ze elkaar ontmoeten en verliezen, waarin ze verdwalen en ontdekken. De gesproken taal zijn ze onderweg verloren. Hun geluiden en mogelijks één enkele ademhaling of schreeuw blijven achter als een holle echo. Ze halen hun koffers leeg en ‘bruiteren’ zich een weg naar verstilling. Maar wat betekent die verstilling? Is het geluid dat ze kenden slechts een herinnering?
Deze voorstelling kwam tot stand in het kader van Eigen Kweek, een ontwikkelingstraject voor nieuwe podiumkunstenaars en aspirant zakelijk leiders. Eigen Kweek is een samenwerking tussen 57 culturele centra in West-Vlaanderen, Vlaams Brabant, Antwerpen en Oost-Vlaanderen en Trappelend Talent. Silly Symphonies is ook mee ontwikkeld tijdens een residentie in De Grote Post.
Les Hommes Andersom - Compagnie Pilolabo
In Les Hommes Andersom brengen Tars Vandebeek en Mathias Goethals hun artistieke werelden samen. Op het snijpunt tussen ballet, acrobatie, hedendaagse dans en danstheater creëert het tweetal samen een nieuwe choreografische taal.
Compagnie Pilolabo staat voor het verweven van kunstvormen. Ze maken een abstracte voorstelling waarin de connectie en de spanning tussen de twee spelers die in elkaars wereld duiken, blootgelegd wordt. Wat gebeurt er als je elkaars standpunt letterlijk en figuurlijk durft in te nemen? Wie weet brengt het een heleboel kleuren met zich mee. 
West-Vlaanderen boven! 
De Grote Post presenteert een weekendje met jong talent geboren en getogen in West-Vlaanderen en een bijzondere theatermaakster over haar West-Vlaamse roots. Mo gow zeg! 

Mémé van Sarah Vanhee
Double Bill: Jong gewas met Marius Lefever, Jef Van der Burgt, Senne Vanderschelden en Compagnie Pilolabo