Dit is waarom je 'Ostendaise - North Sea Food Fest' niet wil missen

Op 22 en 23 juni komen 27 Oostendse chefs samen op het Zeeheldenplein. Met zicht op zee serveren ze heerlijke gerechten, recht vanuit de Noordzee op je bord. Naast twee vegetarische gerechten kun je ook genieten van drie vegan creaties. Nieuw dit jaar is het desserteiland.

1. 27x verrast worden

24 Oostendse chefs (en 3 dessertmakers) toveren een verrassend gerecht voor je op tafel. Van een tartaar van schelvis over hondshaai met chips van aardpeer tot risotto met frutti di mare: de unieke creaties doen je ongetwijfeld watertanden. Bakkers en patissiers zorgen zelfs voor smakelijke desserts om je proefmoment mee af te sluiten.

Ontdek hier alle gerechten

Smowk

2. Zicht op zee

De locatie van dit North Sea Food Fest kon niet beter. Op het Zeeheldenplein proef én voel je de visserij tot op je bord. De visserschepen varen er uit langs de havengeul en brengen er elke dag de meest verse vis en garnalen tot aan de Vistrap. Genieten van al dat lekkers, in goed gezelschap, wordt extra speciaal dankzij het vergezicht van de horizon.

3. Voor ieder wat wils

Met 24 gerechten in het aanbod vindt elke tafelgast ongetwijfeld zijn ding op het Zeeheldenplein. Aperitieven kan onder andere met gyoza's, noordzeescheermessen of een Ensorkroket. Voor kinderen zijn er tal van toegankelijke gerechten te vinden, zoals een garnaalkroket, gefrituurde koolvisreepjes, mosselen of een boterham met gepaneerde pladijs. Uiteraard zijn ook fijnproevers hier aan het goede adres om nieuwe smaken te ontdekken. Wat dacht je van tatjespap met roggewangen of tempura van rode poon met Oostendse oestercrème? Er is ook opnieuw een veggie en vegan aanbod op het festival, onder meer met een blue corn taco met spicy ceviche & gepofte aardappel met aïoli. En zoetemondjes kunnen hun hart ophalen aan een heerlijke chocoladetaco of een Mojito Ice Cream Sundae uit het dessertaanbod.

Du Parc

4. Korte keten: van de zee recht op je bord

De deelnemers van 'Ostendaise - North Sea Food Fest' worden niet alleen uitgedaagd om aan de slag te gaan met Noordzeevis, maar krijgen bovendien de opdracht om een lokaal product te verwerken in hun gerechten. Zo proef je tijdens je culinaire reis niks dan authenticiteit op je bord!

5. Summer vibes

De zomer in Oostende schiet met 'Ostendaise - North Sea Food Fest' pas echt uit de startblokken! Sinds 2013 geeft dit culinair topevenement het startschot voor enkele boeiende zomermaanden. 10 jaar later bezorgt Ostendaise - North Sea Food Fest je nog steeds een heerlijke food-ervaring met zicht op zee van bij het aperitief tot zonsondergang. Smakelijk!

Ostendaise