U bent hier

De Spiekpietjes voor Scholen

Van 19 oktober tot 8 december 2019 komen de Spiekpietjes weer naar Oostende. Levensgrote prenten, een op kindermaat gemaakt audio-verhaal door Warre Borgmans, knutselhoekjes een heus spectaculair speurparcours. De Spiekpiejtes komen dit jaar weer thuis in Fort Napoleon! Er is dus geen reden om thuis te blijven.

Iedereen kent de Zwarte Pieten van Sinterklaas. Maar weet je ook wie de Spiekpietjes zijn? Deze geheimzinnige sinterklaashulpjes lijken op gewone Pieten maar dan veel kleiner. Elk jaar rond deze tijd verstoppen de Spiekpietjes zich in huizen, appartementen, klaslokalen en winkels. Zo kunnen ze in de gaten houden of jij heel lief bent of toch een beetje ondeugend. Op die manier komt de Sint precies te weten wie er geschenkjes en zoetigheid verdient!

Dit jaar werken we rond het boek "Het Zilveren Belletje".

Voor de Spiekpietjes het kasteel van Sinterklaas verlaten, krijgen ze van de Sint een briefje met daarop de naam van één of twee kinderen van een hele klas. Bij die rakkertjes zullen de Spiekpietjes een hele maand logeren. Maar één Spiekpietje kan zijn spiekkindje niet vinden. De kleine Elisabeth is gek op verstoppertje spelen en verstopt zich overal op, onder en achter. Gelukkig heeft de Sint een goed idee!

De Spiekpietjes voor Scholen

De expo kan bezocht worden door scholen op woensdag, donderdag en vrijdag. Een bezoek zal ongeveer 2 uur in beslag nemen en volgende zaken bevatten:

  • Luisterverhaal door Warre Borgmans bij levensgrote prenten
  • Spectaculair speurparcours
  • Lees- en kleurhoek

Prijs: 3 euro per kind

Goed om weten:

  • In deze prijs zit geen gids inbegrepen

Locatie

Fort Napoleon
Vuurtorenweg 13 - Oostende
Gratis parking voor de deur

Interesse? Gelieve dit formulier in te vullen.

Vertel het verder

Niets missen van Oostende? Wij houden je graag op de hoogte

  • Unieke eet- & drinkadresjes
  • Alle nieuwtjes over evenementen en bezienswaardigheden
  • Maak kans op leuke Oostende-prijzen