U bent hier

De Spiekpietjes voor Scholen

Van 20 oktober tot 5 december 2018 komen de Spiekpietjes weer naar Oostende. Levensgrote prenten, een op kindermaat gemaakt audio-verhaal door Warre Borgmans, knutselhoekjes een heus spectaculair speelparcours. We verhuizen dit jaar naar een nieuwe locatie in de voormalige Vives-hogeschool. Ideaal bereikbaar met het openbaar vervoer en een grote (gratis) parking voor de deur. Er is dus geen reden om thuis te blijven.

Iedereen kent de Zwarte Pieten van Sinterklaas. Maar weet je ook wie de Spiekpietjes zijn? Deze geheimzinnige sinterklaashulpjes lijken op gewone Pieten maar dan veel kleiner. Elk jaar rond deze tijd verstoppen de Spiekpietjes zich in huizen, appartementen, klaslokalen en winkels. Zo kunnen ze in de gaten houden of jij heel lief bent of toch een beetje ondeugend. Op die manier komt de Sint precies te weten wie er geschenkjes en zoetigheid verdient!

Dit jaar werken we rond het boek "SOS Stoomboot".

De stoomboot van Sinterklaas is onderweg naar ons land. Hij is helemaal volgeladen met cadeautjes! Maar dan ... BOEM! ... gaat de stoommotor kapot. De boot is stuurloos! Kunnen de Spiekpietjes dat op tijd repareren? Een vrolijk verhaal over samenwerken en problemen oplossen.

De Spiekpietjes voor Scholen

De expo kan bezocht worden door scholen op woensdag, donderdag en vrijdag. Een bezoek zal ongeveer 2 uur in beslag nemen en volgende zaken bevatten:

  • Luisterverhaal door Warre Borgmans bij levensgrote prenten
  • Spectaculair speelparcours
  • Spannende zoektocht naar spiekpietjes
  • Lees- en kleurhoek

Prijs: 3 euro per kind

Goed om weten:

  • In deze prijs zit geen gids inbegrepen

Locatie

Voormalige Vives Hogeschool
Troonstraat 12 - Oostende
Vlakbij Tramhalte "Oostende Renbaan"
Gratis parking voor de deur

Interesse? Gelieve dit formulier in te vullen.

Vertel het verder

Niets missen van Oostende? Wij houden je graag op de hoogte

  • Unieke eet- & drinkadresjes
  • Alle nieuwtjes over evenementen en bezienswaardigheden
  • Maak kans op leuke Oostende-prijzen