In Oostende is het dragen van een mondmasker verplicht op drukke plaatsen en momenten. Klik hier voor meer uitleg.

Menu

U bent hier

De Oostendse sirene: Isolde Lasoen zingt haar eigen Reine des Plages in Hotel Marcel

We kennen Isolde Lasoen als drumster en muzikante bij DAAN en tal van andere projecten. Als onafhankelijke vrouw met zin voor initiatief, startte ze zeven jaar geleden haar soloproject Isolde et Les Bens. In 2017 verscheen haar debuutplaat ‘Cartes postales’. Deze zomer zorgt ze voor de muzikale noot in de online talkshow Hotel Marcel.

Olivier Willems maakte in de derde aflevering van Hotel Marcel zijn eigen Hotel Marcel-praline en Isolde Lasoen, onze Oostendse sirene, schreef zelf een nummer als ode aan de zee. Ze schreef Reine des Plages in Thermae Palace en ze liet haar inspireren door een expo in de Venetiaanse Gaanderijen. 

“Het is gebaseerd op het werk van toenmalig stadsfotograaf Maurice Anthony, een man met een geweldig oeuvre. Allemaal beelden van hoe het er in Oostende aan toe ging tijdens het interbellum. Op en top de Belle Epoque, met een strand dat enkel voor de rijken toegankelijk was. Met die nostalgie en melancholie schreef ik Reine des Plages. Normaal is het met een orkest, maar nu dus een integere versie.”

Meer Hotel Marcel

In Hotel Marcel ontvangt gastheer Marcel Vanthilt wekelijks verschillende Oostendse ambassadeurs zoals onder meer actrice Barbara Sarafian in de stijlvolle bar ET ALORS. Isolde Lasoen zorgt elke week voor een verrassende muzikale cover.

Niets missen van Oostende? Wij houden je graag op de hoogte

  • Unieke eet- & drinkadresjes
  • Alle nieuwtjes over evenementen en bezienswaardigheden
  • Maak kans op leuke Oostende prijzen

Vertel het verder