In Oostende is het dragen van een mondmasker verplicht op drukke plaatsen en momenten. Klik hier voor meer uitleg.

Menu

U bent hier

De gezelligste cafés van Oostende

Waar je ook heen trekt in de wereld, wie je ook vertelt dat je uit België komt, telkens opnieuw komt de link met ons bier naar boven. De Belgische biercultuur werd niet voor niets opgenomen als Unesco werelderfgoed. Maar we mogen erover praten zo veel we willen, uiteindelijk gaat het om het proeven. En dat kan als geen ander in deze gezellige Oostendse cafés. Santé.

Café Botteltje

Wil je alle bieren op de kaart proeven, dan ga je even nodig hebben. Café Botteltje, een gevestigde waarde in Oostende, biedt namelijk de grootste selectie bieren en jenevers aan de hele Belgische kust. Maar een “fongsje” of een extra laagje leggen, kan hier ook. Ze serveren hapjes die perfect te combineren vallen met de streekbieren. Toch wat te veel op? Dan kan het gezellige houten interieur inruilen voor een hotelkamer boven het café.

Lees meer

De Zeegeuzen

Waan je terug in het kapersnest dat Oostende ooit was en drink de beruchte Zeegeuze voor je te kaapren vaart. In het piratendecor komen geregeld live bands spelen en wie met een hongertje zit, smult best van de heerlijke spaghetti. 

Lees meer

Lafayette

Hoeft de Lafayette nog een introductie? De muziekbar is al sinds jaar en dag een icoon in het Oostendse nachtleven. Marvin Gaye waakt er aan de muur over de goede muzieksmaak. Tijdens de Popcorn Oldies Nights draaien dj’s een mix van soul, funk en jazz terwijl jij rustig je dansbenen opwarmt aan de toog, alvorens die vloer aan te doen.

Lees meer

Manuscript

Het bruinste der bruine cafés en sinds 1991 een gevestigde waarde voor bier- en muziekliefhebbers in het Oostendse. Zowel internationale als Belgische bands kwamen hier het podium opfleuren. Trixie Whitley, The War on Drugs, Das Pop en nog heel wat andere grote namen staan op die lijst.

Lees meer

Copador

Overdag kan je in de overgezellige Copador rustig een koffie drinken, maar later op de avond gaat de muziek aan. De ideale plek om je avond met een aperitief te starten of er gewoon tot de vroege uurtjes te blijven plakken met een cocktail in de hand. Voor de fans, Copador organiseert geregeld thema-avonden, genre disco night.

Lees meer

Blijven gaan

Maar het stopt niet bij de vijf hierboven. In The Sailor kan je oude visserijsfeer van weleer opsnuiven terwijl je in De Vlasschaard precies een woonkamer binnenstapt. Eentje met 80 verschillende bieren op de kaart dan. Café Rubens mixt authenticiteit met een warme ontvangst en in café Stad Aalst kan je altijd terecht voor een gezellige babbel. Wie liever in het groen een biertje drinkt kan terecht in de Armenonville.

Niets missen van Oostende? Wij houden je graag op de hoogte

  • Unieke eet- & drinkadresjes
  • Alle nieuwtjes over evenementen en bezienswaardigheden
  • Maak kans op leuke Oostende prijzen

Vertel het verder