In Oostende is het dragen van een mondmasker verplicht op drukke plaatsen en momenten. Klik hier voor meer uitleg.

Menu

U bent hier

De beste wafels en pannenkoeken volgens onze Facebook-fans

Een winterse wandeling op de zeedijk, gevolgd door een pannenkoek of wafel en warme chocolademelk om bij op te warmen: het is een klassieker onder de zondagsactiviteiten van heel wat Vlamingen. Niemand kan dan ook de héérlijke geur van een versgebakken wafel of pannenkoek weerstaan.

Wij vroegen via onze Facebookpagina om jullie favoriete adresjes in Oostende, en hier eet je volgens die peiling de beste pannenkoeken en wafels die net zo smaken als vroeger. Of misschien zelfs beter!

Tearoom Georges

Hier smaken de pannenkoeken en wafels exact als in onze kindertijd, en dat is niet verwonderlijk: Georges bestaat al 65 jaar! De appelbeignets, pannenkoeken en Brusselse én Luikse wafels zijn hier allemaal huisgemaakt. “Wij zijn de enige tearoom in Oostende waar ook de Luikse wafels of suikerwafels nog zelf worden gemaakt. En de Brusselse wafels worden nog echt op een gasvuur gebakken, net zoals vroeger”, klinkt het bij Tea Room Georges. Perfect voor een lekker vers vieruurtje, het liefst gewoon uit het vuistje.

Lees meer

Chamonix

Ook Chamonix is een begrip in Oostende. Deze tearoom serveert al 60 jaar verse wafels, pannenkoeken, milkshakes en ijscoupes. Het geheim van hun succes? “Eigenlijk hebben we daar niets voor hoeven doen, dat is gewoon zo gegroeid. De mensen weten waar ze moeten zijn voor lekkere pannenkoeken en wafels aan democratische prijzen. We gebruiken altijd kwaliteitsvolle ingrediënten. Er staat bij ons weinig op de kaart, maar wat we serveren is uitstekend. Bovendien is onze zaak erg kindvriendelijk, en het zijn vandaag eigenlijk de kinderen die bepalen waar hun ouders gaan,” vertrouwt de eigenaar van Chamonix ons toe.

Lees meer

De Zoete Zonde

Eén blik door het raam van De Zoete Zonde en de kleurrijke taartjes, gebakjes en dessertkoekjes trekken je over de drempel van dit paradijs voor lekkerbekken. Maar de grote trots van de zaak zijn naar eigen zeggen de versgebakken pannenkoeken: “Onze verse pannenkoeken worden met liefde gemaakt. Ik bak deze al 25 jaar, volgens een recept dat ik nog geleerd heb van mijn grootvader”, vertelt eigenaar Dirk. Wie wil nu geen pannenkoeken eten zoals onze grootouders ze klaarmaakten?

Lees meer

Cappuccino

Sinds 20 jaar is tearoom Cappuccino een gevestigde waarde in de Kapellestraat. Bij een namiddagje shoppen hoort een verse wafel of pannenkoek van bij de Cappuccino. En als er geen plaats is binnen kan men altijd terecht op het zonneterras.Niet veel tijd? Kom dan gewoon langs voor de ijs-en wafelshop, het huisbereide ijs of de warme suikerwafels en Brusselse wafels.

Lees meer

Vertel het verder

Niets missen van Oostende? Wij houden je graag op de hoogte

  • Unieke eet- & drinkadresjes
  • Alle nieuwtjes over evenementen en bezienswaardigheden
  • Maak kans op leuke Oostende-prijzen