U bent hier

De beste plekjes in Oostende om je fashion foto’s te nemen

Je kan ein-de-lijk die ene mooie jurk uit de kast halen. Je bent helemaal klaar om te flaneren in die stijlvolle outfit, je ziet er fantastisch uit en je voelt je ook zo! Daar wil je dan toch wel een mooie foto van?

Dankzij het mooie weer kan je je fashion foto’s opnieuw buiten nemen. We missen enkel nog een locatie die onze foto’s dat extra beetje karakter geeft. Oostende is de place to be als je een tof decor wil. Het strand, de dijk, de vele pleinen en kunstwerken, de oude- en nieuwe gebouwen geven jou de kans om je foto’s sfeervol te maken. Wij tonen je dé hotspots om je fashionable kiekjes te nemen.

1. De zeedijk

Het hoeft niet de dijk van Venice Beach te zijn, de Belgische Kust is minstens even cool. En zelfs heel wat chiquer, Oostende wordt niet voor niets Koningin der Badsteden genoemd. De lange promenade is een klassieker en zorgt voor een stijlvolle achtergrond. Maak gebruik van je locatie, ga in de juiste windrichting staan, en laat je weelderige lokken waaien.

2. Oostelijke strekdam

Dit is de secret spot van blogger Elisabeth Ouni van http://www.apolaroidstory.com/. De Oostelijke strekdam ligt wat verder van alle andere toeristische plekken in Oostende. Hier vind je grote blokken die asymmetrisch langs de strekdam liggen. Ze zorgen voor een interessante achtergrond, de grafische lijnen breken je beeld. Dit zorgt er opnieuw voor dat er heel wat te ontdekken valt in je beeld. Neem plaats aan de rand van de strekdam met de rotsblokken op de achtergrond. Zo maak je van je foto een echte blikvanger.

3. Monument Rock Strangers

De rode Rock Strangers van Arne Quinze stellen het vreemde element in onze vertrouwde omgeving voor. De felle rode blokken lijken er wel willekeurig gedropt te zijn. Ideaal om jouw foto’s wat meer pit te geven. Je kan er de origineelste composities en poses shooten. Hand in je zij, haren naar achter, shoot!

4. Thermae Palace

Thermae Palace aan de Koninklijke Gaanderijen is de toeristische trekpleister in Oostende. Als je ’s morgens gaat, kan je er prachtige foto’s nemen zonder nieuwsgierige blikken van toevallige voorbijgangers. Zon of niet, de authentieke look van de Gaanderijen geeft je foto’s een vintage, oldsschool vibe.

Meer weten?

5. ’t Staketsel

De lange pier, door de rasechte Oostendaren gekend als het ’t Staketsel, is perfect voor je eigen minimodeshoot. Zie je het al voor je? Een lichte lange rok, een witte linnen bloes, een grote hoed en ditto zonnebril. Nu nog een licht briesje en je foto ziet er geweldig uit.

6. Altar

Het kunstwerk van Kris Martin, Altar, is gebaseerd op het iconische Lam Gods. Religie terzijde is het een interessant en erg grafisch kunstwerk. Het grote metalen canvas is geschikt voor de artiestieke fashionista’s onder ons. Kunstzinnige foto’s verzekerd!

Meer weten?

7. Het Strand

Vergeet ook de kustlijn niet. De meest voor de handliggende locatie in Oostende blijft het strand. Als je niet bang bent van wat zand tussen je tenen kan je hier heel sfeervolle foto’s maken. Zelfs bij grauw weer kan je erg artiestieke foto’s nemen. Die dreigende wolken geven je foto’s onmiddelijk een dramatisch effect.

Nu je al deze fantastische plekjes kent, neem je gegarandeerd de mooiste vakantiekiekjes, Instagramfoto’s en de meest stijlvolle outfitposts. Plus, je hebt het perfecte excuus om een weekendje Oostende te plannen! 

Vertel het verder

Niets missen van Oostende? Wij houden je graag op de hoogte

  • Unieke eet- & drinkadresjes
  • Alle nieuwtjes over evenementen en bezienswaardigheden
  • Maak kans op leuke Oostende prijzen