De meeste Oostendse hotels blijven open en doen er alles aan om je een aangenaam verblijf te garanderen, inclusief maaltijden in het hotel! De restaurants bieden hun heerlijke aanbod aan voor takeaway of delivery.
Lees hier alles over de nieuwe maatregelen en initiatieven die Oostende neemt sinds 19/10.

Menu

U bent hier

De beste garnaalkroketten in Oostende volgens de volgers van Food'Oostende

Garnaalkroketten en Oostende zijn onlosmakelijk verbonden. Wij vroegen aan de volgers van Food'Oostende via Facebook en Instagram waar zij het allerliefst garnaalkroketten eten. Daar kwam heel wat reactie op en we bundelen graag de top tien adresjes voor jullie. Smakelijk! 

Histoires d'O 

Bij Histoires d’O staat er een creatieve chef in de keuken, die graag werkt met lokale topproducten. De keuze is vrij beperkt, maar dat wijst erop dat alles dagvers is. Er zijn hapjes en voorgerechten (ideaal bij een cocktail!), salades, huisgemaakte garnaalkroketten, burgers en enkele suggesties.

Albert I-promenade 53, 0471 45 48 80

Madam Kroket

Madam Kroket werd opgestart met als doel het maken van artisanale kroketten voor horeca. Na heel wat positieve reacties hebben ze beslist om in Oostende een winkel te openen en een webshop te starten. De kaas- en garnaalkroketten zijn intussen geliefd in Oostende en daarbuiten.

Nieuwstraat 25, 0498 39 67 17

Eetkaffee Poseidon

Een hartelijk onthaal en een authentieke, gezellige sfeer. Specialiteiten van het huis: de befaamde Noordzeebouillabaisse en Oostendse garnaalkroketten.

Hertstraat 11A, 059 43 90 69

Brasserie Alfons

Brasserie gelegen rechtover het stadhuis van Oostende. Ze werken steeds met dagverse producten en zijn gekend voor hun verzorgde dagschotels, verse pannenkoeken en wafels. Ook voor heerlijke Oostendse garnaalkroketten kan je hier terecht. 

Vindictivelaan 1A, 059 41 24 80

Le Bassin

Op de kaart bij Grand Café du Bassin vind je verfijnde visgerechten, voornamelijk met Noordzeevis, alsook enkele mooie stukken vlees voor de carnivoren, salades, tapas, snacks en zoetigheid voor in de namiddag. Kortom, je kan er de ganse dag terecht om je innerlijke mens te sterken. 

Visserskaai 1, 059 70 33 83 

Bistro Mathilda

Bistro Mathilda slaagt er schijnbaar moeiteloos in om zijn klassiekers in ere te houden en tegelijkertijd nieuwe culinaire trends te omarmen. Een bijzondere evenwichtsoefening die hier wonderwel werkt. Op de kaart vind je zowel signature dishes als nieuwe, inventieve gerechten. Van hun wereldbefaamde tatjespap tot zeekat met limoen, noedels, chili, gember, koriander en koraal. Zowel op maat van trouwe traditionele gasten dus, als geschikt voor curieuzeneuzen die graag hun culinaire grenzen verleggen. Hier gaat iedereen tevreden buiten.

Leopold II-laan 1, 059 51 06 70

Ocean

Op een boogscheut van Kursaal Oostende geniet je bij Ocean van de betere brasseriekeuken met een fantastisch uitzicht op zee. Leo Deklerck kiest voor verse en seizoensgebonden ingrediënten. Op de kaart vind je de klassieke Belgisch-Franse keuken met oog voor techniek en af en toe met een moderne twist of knipoog.

Albert I-promenade 64, 059 70 66 24

De Zee Wint

Chef Dirk Vanoudenhoven en maître Thomas Callewaert verwelkomen je van harte in restaurant "De Zee Wint". Dagelijks bereiden ze de lekkerste visgerechten en enkele suggesties in een uniek kader met zicht op zee. De keuken bestaat uit verse producten en lokale visvangst. Enkele vleesgerechten, voorgerechten, in huis gemaakte desserts en specialiteiten verrijken de kaart. 

Zeedijk 114, 059 44 63 37

Le Chevalier

Bij Chevalier proef je van de klassieke Belgische keuken. Op de kaart uiteraard veel vis, maar ook een prima selectie aan vleesgerechten. Chef Willy-Mary kookt volgens de regels van de kunst, technisch goed bereid en afgekruid met smaak.

Albert I Promenade 66, 059 70 58 74

Geen enkel culinair verhaal missen?

Wil je als eerste op de hoogte zijn van nieuwe zaken, artikels lezen over Oostendse restaurants en culinair Oostende beter leren kennen? Volg Food'Oostende dan! 

Facebook: https://www.facebook.com/foodoostende/

Instagram: https://www.instagram.com/foodoostende/

Niets missen van Oostende? Wij houden je graag op de hoogte

  • Unieke eet- & drinkadresjes
  • Alle nieuwtjes over evenementen en bezienswaardigheden
  • Maak kans op leuke Oostende prijzen

Vertel het verder