In Oostende is het dragen van een mondmasker verplicht op drukke plaatsen en momenten. Klik hier voor meer uitleg.

Menu

U bent hier

De 7 beste cocktail- en Gin & Tonicplekjes in Oostende

We proefden voor en gooiden het daarna in the mix op de razend populaire Facebookpagina van Visit Oostende: dit zijn de allerbeste plaatsen in de stad om een zomerse cocktail of Gin & Tonic te drinken!

01

Histoires d'O

Een lijstje met toffe cocktailbars kan niet ontbreken zonder Histoires d’O, dat inmiddels bij de beste tien bars van het land wordt gerekend. Sushi, pulled pork burgers, goujonettes, garnaalkroketten, er worden verdraaid lekkere snacks bereid aan de zeedijk. Maar de echte sterren zijn de cocktails en de G & T’s. Met liefde en een vleugje waanzin bereid. Beste bartender van België 2015 Jurgen Nobels startte hier zijn carrière en komt er nog graag over de vloer!

Lees meer
02

Bistroom De Baron

Je verwacht het op het eerste zicht niet, daar in de luwte van het Duinenkerkje in Mariakerke, waar James Ensor begraven ligt, maar Bistroom De Baron voert een van de meest uitgebreide Gin & Tonickaarten van de hele kust. Meer dan dertig vind je er op de kaart, en Kelly en Dieter komen je graag aan tafel of op het terras uitleggen welke specifieke tonic je erbij drinkt.

Lees meer
03

La Siesta

Siesta rijmt nogal sterk op Fiesta, en volgens ons is dat een nòg betere naam voor deze cocktailbar. De kaart leest er als een atlas van het zuidelijke halfrond. Dat zorgt voor een pittige, zuiderse sfeer die gewoon uitnodigt om er languit van de met liefde en zorg bereide drankjes te genieten. En een hap te eten, natuurlijk.

Lees meer
04

Pica Pica

We horen de laatste tijd bijzonder goede dingen vertellen over Pica Pica, waar niet alleen de lekkerste tapas op tafel komen, maar waar Oostendenaars ook graag komen voor een cocktail of een glas kwaliteitsvolle cava. Pica Pica is niet zomaar een Spaanse bar. Het is een Spaanse volbloed waar je enkel de echte Spaanse tapas kan krijgen. Zin in een vleugje Andalusië? Bestel dan een ijsgekoelde fino of manzanilla bij de hapjes!

Lees meer
05

TAO

Zelf aan de slag gaan als cocktailmaster? Tao Oostende organiseert deze zomer een heuse cocktailworkshop. Voor groepen, maar je kan ook gewoon individueel aansluiten. Sex on the beach, Mojito en Gin Fizz hebben geen geheimen meer na de workshop. Je oefent eerst enkele basiskneepjes en kunt dan pas echt aan de slag. Tao werkt enkel met topproducten en professioneel barmateriaal.

Lees meer
06

Bistrot

We hebben het alleen van horen zeggen, maar naar verluidt is het personeel in Bistrot zo vriendelijk dat vrouwelijke ogen spontaan beginnen te schitteren. Gelukkig zijn ook de cocktails en de tapas er van voortreffelijke kwaliteit. Bistrot is een van die adressen in Oostende waar je binnenstapt voor een aperitief, om dan uiteindelijk toch te beslissen dat je er de héle avond wilt doorbrengen. Fantastische ligging, met zicht op het Kursaal.

Lees meer
07

Brazzaville

Brazza bestaat zo'n 30 jaar en is intussen een begrip geworden in Oostende als het op apero, cocktails en leuke feestjes aankomt! De drankkaart is er enorm uitgebreid en het houten interieur zorgt meteen voor gezelligheid. Brazza is gelegen in de Langestraat, het kloppend hart van het Oostendse uitgaansleven. Vanop het terras kijk je uit op Kursaal Oostende.

Lees meer

Vertel het verder

Niets missen van Oostende? Wij houden je graag op de hoogte

  • Unieke eet- & drinkadresjes
  • Alle nieuwtjes over evenementen en bezienswaardigheden
  • Maak kans op leuke Oostende-prijzen