U bent hier

De 10 tips van Tatyana Beloy

Tatyana Beloy is actrice en presentatrice. Ze startte haar carrière in de jeugdreeks “Spring”, maar is intussen ook bij het grote publiek bekend. Ondermeer als gezicht van Vlaanderen Vakantieland. Voor dat programma heeft ze heel wat afgereisd, maar ze blijft heel graag naar Oostende komen. Ze houdt er van de charme en de geschiedenis. Enerzijds de geschiedenis rond Marvin Gaye, maar ook doorheen de stad vindt ze de historiek terug in al zijn glorie. Verder vindt ze die charme in de vele vintagemeubeltjes die ze al in Oostende kocht, en die ze dus ook mee naar huis neemt. Ontdek hier haar 10 tips.

Winters uitwaaien in Oostende - Tatyana Beloy

1. GALERIE BEAUSITE

Telkens ik aan zee ben, is BeauSite mijn uitvalsbasis. Ik heb An nog niet zo lang geleden leren kennen tijdens opnames voor Vlaanderen Vakantieland, maar de zaak heeft echt mijn hart veroverd. Ik heb er al een half fortuin uitgegeven aan meubels en design voor in mijn appartement. Ook het eten vind ik er heerlijk. De rust die je voelt wanneer je van aan de grote tafel naar de zee staart staat voor mij echt synoniem aan ontspanning. Dan is het alsof ik de dop uit m’n hoofd trek en het volledig kan laten leeglopen.

Albert I-promenade 39

Meer weten over Galerie BeauSite? Klik hier

2. MU.ZEE

Ik heb het Kunstmuseum aan Zee al enkele malen bezocht, en het valt me op hoe kwalitatief de collectie is. En ik kan vergelijken met heel wat musea gezien over de ganse wereld die ik heb bezocht. Ook de speciale wandelroutes en kunstparcours doorheen Oostende zijn echt top. Verder ben ik echt fan van het werk van Kris Martin, Altar, dat nu permanent op het strand voor Thermae Palace staat. Ik vind dit echt een meerwaarde & eyecatcher voor Oostende.

Romestraat 11

Zelf eens in de collectie van Mu.ZEE duiken? Hier vind je alle info.

3. BELLE DE JOUR

Belle de jour is een hippe bistro in het centrum. Ze werken er enkel met dagverse producten. De kaart is daardoor niet zo heel uitgebreid, maar je eet er superlekker!

Aartshertoginnestraat 5

Honger? Neem dan zeker eens een kijkje op de pagina van Belle de Jour.

4. THERMAE PALACE 

Als ik aan Oostende denk, is het Thermae Palace het eerste wat in m’n gedachten komt. Er zijn weinig gebouwen in Oostende waar je zo hard de grandeur van vroeger voelt. Telkens ik er wandel, beeld ik me in hoe het er vroeger moet geweest zijn in het gouden interbellum, met de strandhokjes, de thermen en de bourgeoisie. Wat een fantastische periode moet dat toch geweest zijn. Ik vind het hotel ook heel kwalitatief. De kamers zijn supermooi vernieuwd. Ik hou van lange winterwandelingen in de gaanderijen en op het strand, dus als ik in Oostende verblijf, is dat meestal hier.

Kon. Astridlaan 7

Ook overnachten met zicht op zee? Klik hier.

5. FUNKY VINTAGE & WHITE INTERIORS

In de Funky Vintage in de Karel Janssenslaan heb ik ook al heel wat interieurspullen gekocht voor m’n appartement. Wanneer ik in Oostende ben, koop ik altijd wel iets. Straks moet ik nog een groter appartement kopen als ik vaak blijf komen! Ik hou van de kwaliteit van de spullen in de Funky Vintage. Ook bij White Interiors ga ik graag eens langs. De spullen worden er zodanig in een setting geplaatst dat je ze direct ziet passen bij je thuis. Je vindt er een indrukwekkende verzameling Scandinavische vintage meubelen, maar ook een mooie collectie Belgische en Italiaanse topstukken uit de 50’s en 60’s.

Funky Vintage - Karel Janssenslaan 18
White Interiors - Langestraat 55

Marvin Gaye wandeling

6. MARVIN GAYE WANDELING

Het feit dat Marvin Gaye enkele jaren in Oostende heeft gewoond, heeft iets heel mythisch. Bovendien heeft hij zijn bekendste nummer “Sexual healing” in een appartement op de zeedijk geschreven! Heel wat plaatsen in Oostende hebben een link met de artiest, en die kan je allemaal ontdekken tijdens een leuke wandelroute. Via een app op je telefoon loop je tijdens een wandeling van twee uur langs alle plekjes door Oostende. Ik heb de wandeling al twee keer gedaan.

Toerisme Oostende – Monacoplein 2

Wil je ook in de voetsporen van Marvin Gaye lopen? Klik hier

7. TEAROOM VANDENBERGHE

Als je de plek niet kent zou je er nooit binnenstappen. De taverne op de zeedijk heeft een gele veranda. In grote blauwe letters staat er “Vandenberghe” op.  Op een winterse wandeling ging ik er binnen om op te warmen. Het charmante interieur, de oude glorie en de nostalgie naar vroeger is me bijgebleven. Sindsdien ga ik er vaak met vrienden en ik heb er intussen zo een goeie herinneringen aan dat ik er vaak naar toe trek. Ik ga er ook vaak ontbijten.

Albert I-promenade 63

Eens proeven? Klik hier

8. DE OVERZETBOOT NAAR OOSTEROEVER

Ik hou ervan om tijdens een lange wandeling het veerpont naar de Oosteroever te nemen. Dat heeft iets. Op Oosteroever zie je amper mensen, wandel je tussen verlaten scheepswerven en kijk je op oneindig. Ongelofelijk hoe dicht bij de stad je je zo ver van de wereld voelt.

Visserskaai, ter hoogte van het Noordzeeaquarium

 

9. DE NIEUWE STREKDAM

De westelijke strekdam is mijn favoriet in de categorie “beste zicht op Oostende”. Mijn ochtendwandeling loopt tot het topje van de dam, om dan terug te wandelen. Wanneer je net aankomt en je wandelt direct tot dat punt, duizel je even van al het jodium. En erna trek ik met grote honger naar een van mijn favoriete restaurants.

10. CHARCUTERIE MAZURE

Ik zelf eet geen vlees, maar ik heb al heel veel mensen meegenomen naar Mazure voor de beste préparé. De charcuterie bestaat al meer dan 60 jaar. Het is een echt familiebedrijf en alles wordt er met liefde gemaakt. Ze maken ook heel lekkere broodjes, en fair van prijs. Simpel maar goed.

Kapellestraat 4

Niets missen van Oostende? Wij houden je graag op de hoogte

  • Unieke eet- & drinkadresjes
  • Alle nieuwtjes over evenementen en bezienswaardigheden
  • Maak kans op leuke Oostende-prijzen

Deze winter in Oostende

James Ensor - Dromen van parelmoer

Mu.ZEE

12/05/18 tot 01/03/20

TORNADO - Pascale Marthine Tayou

Mu.ZEE

06/04/19 tot 01/09/19

Rikki Zoektocht 2019

09/06/19 tot 01/09/19

Zandsculpturenfestival 2019: Sand City Dreams

Zeeheldenplein

22/06/19 tot 29/09/19

Expo Fort Winokio

Fort Napoleon

29/06/19 tot 31/08/19

Oostende Koerse

Wellington Renbaan

ma 1 jul 2019 tot ma 26 aug 2019

Vertel het verder