U bent hier

De 10 tips van Barbara Sarafian

De Vlaamse actrice Barbara Sarafian (48), heeft haar hart verloren in Oostende. Sinds ze curator was van Filmfestival Oostende is ze er bijna niet weg te slaan. Barbara houdt ervan haar bekommernissen mee te geven met de wind. Dat in combinatie met het grote culturele aanbod van de stad én de talloze fijne horecazaken, maakt van Oostende een stad waar ze heel graag haar tijd doorbrengt. 

 

1. Brasserie Du Parc

Brasserie Du Parc is een ongelofelijk mooie plek. De tijd is er blijven stilstaan en je drinkt er nog koffie uit een klassieke cafetière. Cappuccino’s vind je er niet, wel een lekkere “French press” zwarte koffie. Je ziet er alle leeftijden en daar hou ik van.

Marie-Joséplein 3

Wil je ook eens koffie gaan proeven in Brasserie du Parc?
Klik snel hier

3. Belle Epoquewijk

Op 500 meter van het Kursaal Oostende vind je de Belle Epoquewijk. Je vindt er prachtige huizen in de de typische stijl. Op een boogscheut van het centrum ervaar je hier de klassieke majestueuze grandeur van het Oostende uit het interbellum. 

Gedeelte tussen Kursaal Oostende en Thermae Palace
 

5. Bakkerij Riviera 

’s Ochtends haal ik mijn brood en croissants in de Riviera.
Ik hou van de geur van versgebakken brood.
 
Torhoutsesteenweg 16  

6. MOSSELHUIS

In dit bruine café kan je lekkere mosselen eten voor maar 18 euro, met verse frieten en huisgemaakte mayonaise. Hier moet je zijn als je voor échte prijs-kwaliteit gaat.

Nieuwstraat 14 

7. KAAP

Ik ga graag een glas drinken of een lezing bijwonen in KAAP, het voormalige Vrijstaat O. Je vindt er een Gents sfeertje in Oostende: een iets alternatievere, maar gezellige en gemoedelijke sfeer. Op een paar jaar tijd is dit toch wel uitgegroeid tot een mooi cultureel centrum.

Zeedijk 10

Ontdek het programma van KAAP (Vrijstaat O.) hier

9. LA GALLERIA 

La Galleria is een fijn restaurantje in de Ensorgalerij met enkele heel lekkere gerechtjes. Ik ga er vaak ’s avonds. Het is het kleinste restaurantje van Oostende, maar heel charmant en het eten is er érg lekker. De garnaalkroketjes zijn zeker een aanrader. Er is ook een apart hoekje waar ik graag mijn aperitief of digestief drink.
 
James Ensorgalerij 30

Wil je ook de garnaalkroketjes proeven in La Galleria? Klik hier.


2. 
KAFFIEBAR DE FAMILIE JANSEN

In Oostende kan je veel lekkere koffie drinken, maar mijn favoriet is toch de Familie Jansen. Het is een heel gezellige plek waar je de liefde voor koffie voelt. Ik hou ervan om wat nieuwigheden te ontdekken en om wat met de uitbaters te tateren over koffie. Het is als het ware of je echt bij familie een kop koffie gaat drinken. 

Mijnplein

Wil je ook eens gaan proeven? Klik hier

4. UITWAAIEN 

Ik ga vaker naar Oostende in de winter dan in de zomer. Ik hou van de rust en de gezelligheid. Ik hou van lange winterwandelingen, al hangt de lengte van mijn wandelingen meestal af van mijn dorst. Ik wandel graag tot aan de Ensorkapel en het graf van Ensor in Mariakerke. Meestal blijf ik dan met mijn vriend wat op het strand hangen en praten we er over van alles. Daarna keren we, afhankelijk van het weer, te voet of met de tram terug naar het centrum.

8. Cultuurcentrum De Grote Post

Fantastisch hoe het oude postgebouw werd omgevormd tot zo een mooie plek. Ik ben hier graag. De sfeer die er hangt is een combinatie van de gezelligheid van de koffiebars van tegenwoordig, gecombineerd met de kille, oude ambtenarenomgeving die de Post vroeger was.

Hendrik Serruyslaan 18a

Bekijk hier zeker even het programma van CC De Grote Post

10. Bistroom De Baron

Den Baron is een bruin café in Mariakerke waar je heel lekkere spaghetti kan eten. Je zegt met hoeveel personen je bent en ze zetten de kom spaghetti op je tafel. Je kiest er tussen spaghetti Baronaise of spaghetti pesto, bolognaise, carbonara, scampi, … Kelly en Dieter, de uitbaters, zijn ontzettend sympathieke mensen. Spaghetti eten in den Baron is echte belevenis. En als je er bent, doe ze mijn groeten!
 
Dorpsstraat 81

In Bistroom de Baron eet je (echt!) de beste spaghetti van het land.

Vertel het verder

Niets missen van Oostende? Wij houden je graag op de hoogte

  • Unieke eet- & drinkadresjes
  • Alle nieuwtjes over evenementen en bezienswaardigheden
  • Maak kans op leuke Oostende prijzen