De meeste Oostendse hotels blijven open en doen er alles aan om je een aangenaam verblijf te garanderen, inclusief maaltijden in het hotel! De restaurants bieden hun heerlijke aanbod aan voor take-away of delivery.
Lees hier alles over de nieuwe maatregelen en initiatieven die Oostende neemt sinds 19/10.

Menu

U bent hier

Daarom shop je in Oostende

Ze zijn zeldzaam, maar er bestaan plekken waar shoppen tot kunst verheven wordt. Oostende is zo’n uitzonderlijke plek. Hier komen shopaholics thuis. Alles zit dan ook mee. Zo is er een fijn parcours van verkeersvrije winkelstraten waardoor je ongegeneerd naar de overkant holt zodra je een coup de coeur in een etalage spot. En je kinderen die steppen, huppelen of fietsen vrolijk voor of achter je. Bovendien kun je in Oostende ook op zondag shoppen, kwestie van die dag terug de allure te geven die hij verdient. Niet nu en dan eens, maar consequent élke zondag. Zo hoef je er je agenda niet bij te halen.

Uiteraard vind je in Oostende de grote kleppers, genre H&M, HEMA, Zara, ... maar daartussen verbergen zich de kleine parels die Oostende maken tot wat het is:

  • Exclusieve boetieks zoals Pied de Poule met ondermeer hebbedingen van Vanessa Bruno, Designer Remix en Hoss Intropia
  • Bijzondere kinderboetieks zoals Tutti Confetti waar kleine modebewuste Oostendenaren na lang zeuren hun eigen designoutfit krijgen
  • Foodies halen hun hart op bij Kaas Haspeslagh waar perfect gerijpte kazen wachten of in de Oesterhoeve leverancier van de échte Oostendse oesters
  • En dan zwijgen we nog over de vele snuisteradressen zoals Corman, sinds jaar en dag dé Oostendse boekentempel, Hulpiau al vijf generaties lang het toevluchtsoord voor al wie een juweel of horloge op maat wil en Galerie Tom Gerits waar je en passant twijfelt tussen een Leon Spilliaert of Permeke.

En er is nog meer goed nieuws. Voor vrouwen die gezegend zijn met mannen van de ongeduldige soort, is Oostende de perfecte partner in crime. Wie het goed aanpakt, krijgt zijn wederhelft dan ook gewillig mee. Gooi eerst een bezoekje aan Mu.ZEE, Fort Napoleon of een van de vele evenementen in de strijd. Wijs er nog eens op dat de zee om de hoek wacht en jullie zowel fantastische panorama’s als een heerlijk leeg hoofd garandeert. Geef daarna de genadeslag met beloofde tussenstops in ’s lands beste koffiebar De Familie Jansen, een G&T in Histoire d’O, wat jazzriedels in KAAP | Vrijstaat O om af te sluiten met Marvin Gaye in La Fayette. Geef toe, welke man kan dit weerstaan?

Ontdek onze winkelstraten

Kapellestraat

Shoppingstraat met grote ketens

Adolf Buylstraat

Trendy ketens en boetieks

Christinastraat

Kleine en gezellige winkels

Wittenonnenstraat

Shoppen: echte Oostendse concepten

Van Iseghemlaan & Leopold II laan

Winkelstraten met exclusieve shops

Belle Epoque

Shoppingwijk voor lokale ambachten

Vertel het verder

Niets missen van Oostende? Wij houden je graag op de hoogte

  • Unieke eet- & drinkadresjes
  • Alle nieuwtjes over evenementen en bezienswaardigheden
  • Maak kans op leuke Oostende-prijzen