Menu

U bent hier

Cultuurhap

De winter sluipt zachtjes in onze kleren, tijd om opnieuw wat cultuurafspraken vast te leggen. Want er is niet zo deugddoend als een portie cultuur om die winter te overbruggen. Wij serveren graag wat inspiratie!

Het Vlot. Kunst is (niet) eenzaam / The Raft. Art is (not) Lonely Jan Fabre

tot en met 15/04

“Het Vlot. Kunst is (niet) eenzaam.” brengt 73 (inter)nationale kunstenaars naar Oostende onder het curatorschap van Jan Fabre en Joanna De Vos, met 52 nieuwe creaties. De expo gaat over zoektocht van de kunstenaar. Verwacht je aan toppers als Michaël Borremans, Luc Tuymans, Bill Viola, Steve McQueen, Mike Figgis, Berlinde De Bruyckere, Jan Fabre, Théodore Géricault en vele anderen.

Lees meer

Grote Kunst voor Kleine Kenners - Doe-expo

tot en met 15/04

Kom van de krokusvakantie tot en met de paasvakantie naar de eerste expo van ‘Grote Kunst voor Kleine Kenners’! Dit kinderboek van auteur Thaïs Vanderheyden wordt vertaald in een uitdagende doe-expo waarin je op kindermaat kennismaakt met kunst. Acteur Warre Borgmans loodst je met een audiogids doorheen de geschiedenis van de schilderkunst.

Lees meer

CHAD LAWSON

30/03

Hoe pak je klassieke muziek anno nu aan? Voor pianist Chad Lawson is die aanpak even eenvoudig als ongewoon: maak het niet klassiek. Hij zet de klassieke wereld op zijn kop en haalt Chopin uit elkaar tot er een modern minimalistisch landschap overblijft. Chopin voor de Spotify-generatie, zeg maar. De generatie voor wie er geen grenzen bestaan tussen muziekstijlen.

Lees meer

Springtij: Achter de schermen

tijdens schoolvakanties

Curieuzeneuzen achter de schermen tijdens de schoolvakanties! Vrijwilligers die hun cultuurcentrum door en door kennen, gidsen je rond in dit bijzondere gebouw. De rondleiding brengt je in de kruidentuin van het cultuurcentrum, backstage en zelfs under stage. Je komt er het ene ‘wist-je-datje’ na het andere te weten.

Lees meer

Cinema Storck - Programma

Vijf dagen per week biedt Filmfestival Oostende de beste auteurscinema aan – op datum van release – in Kinepolis Oostende (zaal 2)! Hierdoor wordt een oude droom van het festival, om de nieuwste auteursfilms ook buiten de periode van het festival in Oostende te vertonen, gerealiseerd. Ontdek hier het volledige programma voor de komende weken!

Lees meer

Dit is natuurlijk maar een kleine greep uit het rijke Oostende cultuuraanbod. Duik hieronder in het volledige aanbod!

Vertel het verder

Niets missen van Oostende? Wij houden je graag op de hoogte

  • Unieke eet- & drinkadresjes
  • Alle nieuwtjes over evenementen en bezienswaardigheden
  • Maak kans op leuke Oostende prijzen