Menu

U bent hier

Cultuurhap

De winter sluipt zachtjes in onze kleren, tijd om opnieuw wat cultuurafspraken vast te leggen. Want er is niet zo deugddoend als een portie cultuur om die winter te overbruggen. Wij serveren graag wat inspiratie!

Het Vlot. Kunst is (niet) eenzaam / The Raft. Art is (not) Lonely Jan Fabre

tot en met 15/04

“Het Vlot. Kunst is (niet) eenzaam.” brengt 73 (inter)nationale kunstenaars naar Oostende onder het curatorschap van Jan Fabre en Joanna De Vos, met 52 nieuwe creaties. De expo gaat over zoektocht van de kunstenaar. Verwacht je aan toppers als Michaël Borremans, Luc Tuymans, Bill Viola, Steve McQueen, Mike Figgis, Berlinde De Bruyckere, Jan Fabre, Théodore Géricault en vele anderen.

Lees meer

Huiskamerfestival Chambres d'O 2018

27/01 - 28/01

Op 27 en 28 januari 2018 strijkt Chambres d’O voor de vierde maal neer in tientallen huiskamers in Oostende. Een unieke samenwerking tussen cultuurcentrum De Grote Post, het kunstenfestlval Theater Aan Zee en de Kunstacademie aan Zee.

Lees meer

Let Love Rule

09/02

Let Love Rule is een jaarlijkse rendez-vous voor liefhebbers van muziek, woord en performance. Dit mini-festival staat opnieuw in het teken van de liefde in al zijn gedaantes, zijn zuchten en zijn verlangen.

Lees meer

Liefde tussen de Lijnen

09/02 - 11/02

Oostende wordt opnieuw overspoeld door literair, muzikaal en beeldend talent dat onze harten zal beroeren tijdens Liefde tussen de Lijnen. Met een programma op vrijdagavond, zaterdagmiddag en zondagochtend laten Stichting IJsberg, KAAP en de Dienst Cultuur de liefde in al haar facetten, voor jong en oud opflakkeren op warme plekken in de stad.

Lees meer

ACHTER DE SCHERMEN

tijdens schoolvakanties

Curieuzeneuzen achter de schermen tijdens de schoolvakanties! Vrijwilligers die hun cultuurcentrum door en door kennen, gidsen je rond in dit bijzondere gebouw. De rondleiding brengt je in de kruidentuin van het cultuurcentrum, backstage en zelfs under stage. Je komt er het ene ‘wist-je-datje’ na het andere te weten.

Lees meer

Dit is natuurlijk maar een kleine greep uit het rijke Oostende cultuuraanbod. Duik hieronder in het volledige aanbod!

Vertel het verder

Niets missen van Oostende? Wij houden je graag op de hoogte

  • Unieke eet- & drinkadresjes
  • Alle nieuwtjes over evenementen en bezienswaardigheden
  • Maak kans op leuke Oostende prijzen