Mondmaskers in open lucht zijn in Oostende verplicht in de binnenstad. Op de zeedijk en het strand geldt er geen mondmaskerplicht meer. Bekijk hier een handig plannetje.

U bent hier

Cultuurhap

Het najaar is zalig in Oostende. Na een stevige wandeling op de dijk vind je misschien je weg naar een van onze tentoonstellingen? Want er is niet zo deugddoend als een portie cultuur. Wij serveren graag wat inspiratie!

James Ensor - Dromen van parelmoer

12/05/2018 - 16/06/2019

Ensor behoort tot het handjevol Belgische kunstenaars die ook internationaal van tel zijn. Wereldwijd hebben musea, verzamelaars en liefhebbers belangstelling voor zijn grensverleggende kunst. Lang voor de term een modieus cliché werd, was Ensor wel degelijk een game changer. 

Lees meer

Street Art in Oostende

In het kader van Street Art festival The Crystal Ship waren meer dan 40 (inter)nationale artiesten aan het werk. Ze zorgen voor gigantische muurschilderingen en interventies in de stad. Al deze werken zijn permanent te bewonderen in de Stad aan Zee dat je te voet of met de fiets kunt verkennen. 

Lees meer

Un|settled expo

01/07 - 11/11

UN|SETTLED is een totaalproject over hoe het voelt om ontheemd te zijn. In verschillende onderdelen en op allerlei locaties verbeelden en vertellen kunstenaars over het gevoel ontworteld te zijn, om je ergens anders te bevinden dan op de plek die je als ‘thuis’ beschouwt.

Lees meer

Dit is natuurlijk maar een kleine greep uit het rijke Oostende cultuuraanbod. Duik hieronder in het volledige aanbod!

Vertel het verder

Niets missen van Oostende? Wij houden je graag op de hoogte

  • Unieke eet- & drinkadresjes
  • Alle nieuwtjes over evenementen en bezienswaardigheden
  • Maak kans op leuke Oostende-prijzen