De meeste Oostendse hotels blijven open en doen er alles aan om je een aangenaam verblijf te garanderen, inclusief maaltijden in het hotel! De restaurants bieden hun heerlijke aanbod aan voor take-away of delivery.
Lees hier alles over de nieuwe maatregelen en initiatieven die Oostende neemt sinds 19/10.

Menu

U bent hier

Culinaire ontdekkingen in Oostende

Op gastronomisch vlak is België een paradijs en het gastvrije Oostende is daarvan het perfecte voorbeeld. Culinair tafelen kan op veel plaatsen in Oostende, de keuze kan gemaakt worden binnen een rijk aanbod van restaurants en brasseries en dit in alle prijsklassen.

01

Lokale klassiekers in Bistro Mathilda

Elke foodie die wel eens in Oostende komt, kent Bistro Mathilda. Dit is dan ook een terroir instituut dat al vele jaren geleden zijn strepen verdiende. Bistro Mathilda slaagt er schijnbaar moeiteloos in om zijn klassiekers in ere te houden en tegelijkertijd nieuwe culinaire trends te omarmen. Een bijzondere evenwichtsoefening die hier wonderwel werkt. Op de kaart vind je zowel signature dishes als nieuwe, inventieve gerechten. Van hun wereldbefaamde tatjespap tot zeekat met limoen, noedels, chili, gember, koriander en koraal. Zowel op maat van trouwe traditionele gasten dus, als geschikt voor curieuzeneuzen die graag hun culinaire grenzen verleggen. Hier gaat iedereen tevreden buiten.

Lees meer
02

Culinair genieten bij St-Malo

Restaurants die het beste van twee werelden aanbieden, weten doorgaans niet van welk hout pijlen snijden. St-Malo combineert eerder traditionele kustgerechten als garnaalkroketjes, slibtong en filet pur met klassiekers uit de Thaïse keuken, en doet dat uitstekend. De gerechten staan apart op de kaart, maar er sluipt langzaamaan ook oosterse invloed in de traditionele kaart. Er zijn verschillende curry’s en ook dimsum wordt netjes gestoomd in een bamboemandje aan tafel gebracht.

Lees meer
03

Verwennerij bij Toi, Moi et La Mer

Dat je hier uitstekende Noordzeevis eet, recht uit de zee op je bord, is eigenlijk alleen maar logisch. Chef Christophe Snauwaert werkt enkel met vis die hier, pal voor zijn deur zwemt en elke morgen vers geleverd wordt. Van pieterman over rode poon tot tong. En de garnalen die je in Moi, Toi et La Mer proeft, zijn Oostendse exemplaren. Gekocht op de vistrap. Kortom, een topadres pal op de Zeedijk. Logisch dat zowel toeristen als Oostendenaren zich hier verdringen voor een plekje op het heerlijke terras.

Lees meer
05

Italiaanse passie bij Marina

Marina is niet zomaar een doorsnee Italiaans restaurant. Het is een plek waar je heen gaat omdat je iets te vieren hebt, en omdat je dat graag in een decor doet dat feest ademt. Dat praal en pracht uitstraalt. Marina heeft dat allemaal: een zeer goede burgerkeuken, hartelijk en professioneel personeel, een topligging. Dat zorgt zoals gezegd voor een iets duurdere rekening, maar de prijs/kwaliteitsverhouding is zonder meer correct. Het menu kost er 49 euro, het degustatiemenu 65 euro. Daarvoor krijg je wel al een wandeling door de antipasti, primi, secondi en dolci, die in de keuken met liefde en toewijding en natuurlijk Italiaanse passie worden bereid.

Lees meer
06

Een culinaire ontdekkingstocht bij Mange-Tout

Bij Mange Tout kom je voor een echte restaurantbeleving. Het menu wisselt volgens het ritme van de seizoen en is steeds klassiek met een verrassende moderne twist. Voor geoefende smaakpapillen en zij die houden van fruit als smaakelement in een gerecht. Bij Mange tout zijn ze zeker en vast niet aan hun proefstuk toe. 4 jaar geleden zakten de eigenaars af van Middelkerke naar Oostende en openden ze hun klassevolle restaurant aan de Visserskaai. Een aanwinst voor de stad!

Lees meer

Vertel het verder

Niets missen van Oostende? Wij houden je graag op de hoogte

  • Unieke eet- & drinkadresjes
  • Alle nieuwtjes over evenementen en bezienswaardigheden
  • Maak kans op leuke Oostende-prijzen