U bent hier

The Crystal Ship met overnachting

Heb je zin om Oostende op een nieuwe manier te ontdekken en onderweg indrukwekkende street-artkunstwerken tegen te komen? Dan is deze 'The Crystal Ship: Street Art Beleving' zeker iets voor jou! We koppelen de wandeling aan een aangename overnachting zodat je rustig de tijd kunt nemen om tussenstops te maken en op die manier alles uit je uitstap te halen. Ontdek hieronder wat we voor jou in petto hebben. 

Street Art

The Crystal Ship?

The Crystal Ship” meerde tijdens de paasvakantie van 2016 aan in Oostende: wereldbekende en gerenommeerde kunstenaars, gigantische muurschilderingen en interventies in de stad. Samen vormt dit een artistiek parcours in de binnenstad en op Het Groen Lint rond Oostende. In zijn genre is “The Crystal Ship - kunstenfestival in de Stad” het grootste in Europa. In Oostende zijn werken te bewonderen van toppers als Roa, Cyrcle, Guido Van Helten, Eversiempre, Robert Montgomery, ... 

Zaterdag overnachten? 

Elke zondag wordt er een rondleiding gegeven door Bjorn, de curator van The Crystal Ship. Tijdens deze street-art tour kom je heel wat anekdotes te weten, zowel over de kunstwerken als de kunstenaars. Een unieke kans om het verhaal achter deze kunstwerken écht te leren kennen op een toffe manier. Vergeet zeker niet te reserveren!

Helemaal overtuigd?

Boek dan jouw overnachting in Oostende en geniet van een heerlijk verblijf in het teken van The Crystal Ship. Bij een overnachting op zaterdag kan je je bovendien inschrijven voor een van de street art tours op zondag, begeleid door curator Bjorn Van Poucke.

Boek hier je verblijf

Bijvoorbeeld: 2019-09-16
Bijvoorbeeld: 2019-09-16

Hotels dichtbij het Achturenplein

Europe

1 stars
2 stars
3 stars
4 stars

Glenmore

1 stars
2 stars
3 stars

Ostend

1 stars
2 stars
3 stars

Hotel Bero

1 stars
2 stars
3 stars
4 stars

Louisa

1 stars
2 stars
3 stars

Pacific

1 stars
2 stars
3 stars

Wist je dat...

The Crystal Ship meert voor een tweede keer aan in Oostende. Tijdens de eerste week van de paasvakantie wordt de stad opnieuw ingenomen door meer dan 20 (inter)nationale artiesten. Op 8 en 9 april 2017 zijn alle werken klaar en wordt de vernieuwde fiets- en wandelroute gelanceerd die de verbinding maakt tussen alle gerealiseerde werken van beide edities. Het Achturenplein is het kloppende hart van het festival. 

Al enkele (inter)nationale namen: Alexis Diaz (PR), Axel Void (US), Borondo (ES), Bosoletti (AR), C215 (FR), Hyuro (ES), Jaune (BE), Johannes Mundinger (DE), Levalet (FR), Nelio (FR), Nuart presents Henrik Uldalen (NO), Outings Project (FR), Pastel (AR), Phlegm (UK), Ricky Lee Gordon (SA), Sebas Velasco (ES), SpY (ES), Strook (BE) en nog veel meer. 

Meer informatie vind je hier

Wandel- en fietsgids

Bij dit arrangement kun je een hardcover wandel- en fietsgids kopen (t.w.v. € 9,95). In dit handige boekje vind je niet enkel informatie over de kunstwerken zelf, maar ook over de artiesten. Op de routes kom je ook heel wat toeristische bezienswaardigheden tegen, die ook worden toegelicht in de gids. Kortom, de ideale leidraad door de Stad aan Zee!

Vertel het verder

Niets missen van Oostende? Wij houden je graag op de hoogte

  • Unieke eet- & drinkadresjes
  • Alle nieuwtjes over evenementen en bezienswaardigheden
  • Maak kans op leuke Oostende-prijzen