Updates ten gevolge van het coronavirus

Respecteer de maatregelen van de overheid tijdens je bezoek aan Oostende. Volg de regels en aanduidingen ter plaatse goed op voor een aangenaam en veilig bezoek.

Lees hier alle gevolgen van de maatregelen rond het coronavirus.

U bent hier

Oostende neemt maatregelen tegen verspreiding van coronavirus

Vanaf maandag 08/06 is een bezoek van één of meerdere dagen aan Oostende terug toegestaan. Respecteer de maatregelen van de overheid tijdens je bezoek. Volg de regels en aanduidingen ter plaatse goed op voor een aangenaam en veilig bezoek.

Lees hier alle maatregelen die Oostende neemt om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan:

 • De cafés en restaurants mogen vanaf 08/06 terug open gaan met aangepaste maatregelen en dit tot maximaal 01.00 uur. Er zijn restaurants die ook alternatieven zoals take away en delivery aanbieden. Die vind je hier.
 • Hotels zijn vanaf 08/06 opnieuw open.
 • Massa-evenementen worden geannuleerd tot 31/08. Voor specifieke informatie per evenement verwijzen we je graag door naar de desbetreffende organisaties.
 • Enkele musea en attracties blijven ook na 18/05 nog dicht. Voor specifieke informatie per locatie verwijzen we je graag door naar de desbetreffende organisaties.
 • Winkels zijn sinds 11/05 terug open, met de nodige aandacht voor de veiligheid van handelaars en klanten. Voor een overzicht van de maatregelen én een lijst van Oostendse webshops waarbij je online kunt winkelen, klik hier.
 • Op de gratis veerdienst tussen het centrum en Oosteroever zijn momenteel maximum 14 passagiers, waarvan maximum 7 fietsen, per overvaart toegelaten. Ook het dragen van een mondmasker is verplicht van zodra de loopbrug betreden wordt.
 • Ons toeristisch infokantoor is sinds 11/05 opnieuw open, met de nodige aandacht voor je veiligheid. Volg de regels ter plaatse goed op voor een veilig en efficiënt bezoek.
 • Heb je een vraag over het strandaanmeldingssysteem of over het gebruik van strandcabines? Kijk dan hier voor een antwoord op de meestgestelde vragen.
 • Heb je een vraag voor één van de stadsdiensten? Op het gratis nummer 0800 1 8400 kunnen inwoners van Oostende voortaan terecht met hun vragen of om dringende afspraken te maken. 

Vanaf 13 maart werden alle publieke evenementen uitgesteld of geannuleerd om de verdere verspreiding van het nieuwe coronavirus tegen te gaan.

Musea, attracties, cafés en restaurants gaan voorlopig dicht tot nader order.

Het infokantoor van Toerisme Oostende is sinds 11/05 terug open met de nodige aandacht voor ieders veiligheid. Volg de maatregelen ter plaatse goed op voor een veilig en efficiënt bezoek.

We verontschuldigen ons alvast voor eventuele fouten in onze evenementenkalender, aangezien veel organisatoren hun evenementen moesten annuleren en nu op zoek gaan naar nieuwe data voor hun evenementen. We verwijzen je voor alle correcte en meest up-to-date info graag door naar de desbetreffende organisaties.

Voor meer informatie over het coronavirus (COVID-19) in België verwijzen we je graag door naar de officiële kanalen: www.info-coronavirus.be

Wij volgen intussen alle berichten verder op en doen er alles aan om je zo goed mogelijk te informeren.

Niets missen van Oostende? Wij houden je graag op de hoogte

 • Unieke eet- & drinkadresjes
 • Alle nieuwtjes over evenementen en bezienswaardigheden
 • Maak kans op leuke Oostende prijzen

Vertel het verder