In Oostende is het dragen van een mondmasker verplicht op drukke plaatsen en momenten. Klik hier voor meer uitleg.

U bent hier

Maatregelen coronavirus in Oostende

Afhaalrestaurants & thuisbezorging

Er worden in Oostende verschillende zaken afhaal- en thuisbezorgingsmogelijkheden aangeboden. Wij houden ze voor jullie bij in een handige lijst.

Lees meer

Respecteer de maatregelen van de overheid tijdens je bezoek aan Oostende. Volg de regels en aanduidingen ter plaatse goed op voor een aangenaam en veilig bezoek.

Lees hier alle maatregelen die Oostende neemt om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan:

 • Mondmaskers in open lucht zijn in Oostende verplicht in de binnenstad. Bekijk hier een handig plannetje.
 • De cafés en restaurants zijn sinds 19/10 terug noodgedwongen dicht. Er zijn restaurants die ook alternatieven zoals take away en delivery aanbieden. Die vind je hier.
 • Hotels blijven voorlopig open. Het is mogelijk om op de kamer een maaltijd te nuttigen of te bestellen via takeaway/delivery. Neem voor je boeking of verblijf zeker contact op met het hotel van je keuze om hun laatste maatregelen te kennen.
 • Massa-evenementen gaan momenteel niet door. Voor specifieke informatie per evenement verwijzen we je graag door naar de desbetreffende organisaties.
 • Musea en attracties nemen maatregelen om iedereen een veilig bezoek te kunnen bieden. Voor specifieke informatie per locatie verwijzen we je graag door naar de desbetreffende organisaties.
 • Winkels zijn open, met de nodige aandacht voor de veiligheid van handelaars en klanten. Voor een overzicht van de maatregelen én een lijst van Oostendse webshops waarbij je online kunt winkelen, klik hier.
 • Op de gratis veerdienst tussen het centrum en Oosteroever zijn momenteel maximum 30 passagiers, waarvan maximum 10 fietsen, per overvaart toegelaten. Ook het dragen van een mondmasker is verplicht van zodra de loopbrug betreden wordt.
 • Ons toeristisch infokantoor (Monacoplein 2) blijft open. Om een bezoek aan ons kantoor zowel voor jou als voor ons personeel veilig te laten verlopen, vragen we je vriendelijk om een aantal voorzorgsmaatregelen te respecteren. De medewerlers blijven ook bereikbaar via mail (info [at] visitoostende.be), chat (www.facebook.com/visitoostende) en telefoon (+32 59 70 11 99). 
 • Heb je een vraag voor één van de stadsdiensten? Op het gratis nummer 0800 1 8400 kunnen inwoners van Oostende voortaan terecht met hun vragen of om dringende afspraken te maken.

Ons toeristisch infokantoor (Monacoplein 2) blijft open. Om een bezoek aan ons kantoor zowel voor jou als voor ons personeel veilig te laten verlopen, vragen we je vriendelijk om een aantal voorzorgsmaatregelen te respecteren. De medewerlers blijven ook bereikbaar via mail (info [at] visitoostende.be), chat (www.facebook.com/visitoostende) en telefoon (+32 59 70 11 99). 

We verontschuldigen ons alvast voor eventuele fouten in onze evenementenkalender, aangezien veel organisatoren hun evenementen moesten annuleren en nu op zoek gaan naar nieuwe data voor hun evenementen. We verwijzen je voor alle correcte en meest up-to-date info graag door naar de desbetreffende organisaties.

Voor meer informatie over het coronavirus (COVID-19) in België verwijzen we je graag door naar de officiële kanalen: www.info-coronavirus.be

Wij volgen intussen alle berichten verder op en doen er alles aan om je zo goed mogelijk te informeren.

Niets missen van Oostende? Wij houden je graag op de hoogte

 • Unieke eet- & drinkadresjes
 • Alle nieuwtjes over evenementen en bezienswaardigheden
 • Maak kans op leuke Oostende prijzen

Vertel het verder