Updates ten gevolge van het coronavirus

Respecteer de maatregelen van de overheid en kom nu niet naar de kust. Stel je bezoek aan Oostende uit, ook als je er een tweede verblijf hebt of familie wil bezoeken.

Lees hier alle gevolgen van de maatregelen rond het coronavirus.

U bent hier

Oostende neemt maatregelen tegen verspreiding van coronavirus

Respecteer de maatregelen van de overheid en kom nu niet naar de kust. Stel je bezoek aan Oostende uit, ook als je er een tweede verblijf hebt of familie wil bezoeken.

Lees hier alle maatregelen die Oostende neemt om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan:

 • Enkele hotels blijven voorlopig open, maar hun bijbehorende restaurants gaan dicht. Andere hotels sluiten de deuren tot 19/04. Moet je toch noodgewongen op hotel? Let bij het boeken goed op de beschikbaarheid!
 • Vanaf 14/03 sluiten alle restaurants de deuren tot 19/04. Er zijn restaurants die alternatieven zoals delivery aanbieden. Die vind je hier.
 • Evenementen worden geannuleerd tot minstens 19/04. Voor specifieke informatie per evenement verwijzen we je graag door naar de desbetreffende organisaties.
 • Musea en attracties zijn momenteel gesloten tot minstens 19/04. Voor specifieke informatie per locatie verwijzen we je graag door naar de desbetreffende organisaties.
 • Winkels sluiten hun deuren t.e.m. 19/04 (m.u.v. supermarkten, markten met etenswaren, de Vistrap, voedingswinkels en apotheken). Voor een overzicht van alle winkels waarbij je online kunt winkelen, klik hier.
 • De gratis veerdienst tussen het centrum en Oosteroever zal tot en met 19/04 niet varen. 
 • Ons toeristisch infokantoor is tot en met 19/04 gesloten. Wij zijn bereikbaar via mail, chat en telefoon: van maandag tot vrijdag tussen 9.00 en 17.30 uur; op zaterdag en zondag tussen 10.00 en 17.30 uur. 
 • Heb je een vraag voor één van de stadsdiensten? Op het gratis nummer 0800 1 8400 kunnen inwoners van Oostende voortaan terecht met hun vragen of om dringende afspraken te maken. 

Vanaf 13 maart zullen alle publieke evenementen uitgesteld of geannuleerd worden om de verdere verspreiding van het nieuwe coronavirus tegen te gaan.

Musea, attracties, cafés en restaurants gaan voorlopig dicht tot en met 19/04 of tot verder bericht hierover.

Het infokantoor van Toerisme Oostende (Monacoplein 2) sluit tot en met 19/04, maar blijft dan wel bereikbaar via mail, chat en telefoon: van maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 en 17.30 uur, op zaterdagen en zondagen van 10.00 tot 17.30 uur.

We verontschuldigen ons alvast voor eventuele fouten in onze evenementenkalender, aangezien veel organisatoren hun evenementen moesten annuleren en nu op zoek gaan naar nieuwe data voor hun evenementen. We verwijzen je voor alle correcte en meest up-to-date info graag door naar de desbetreffende organisaties.

Voor meer informatie over het coronavirus (COVID-19) in België verwijzen we je graag door naar de officiële kanalen: www.info-coronavirus.be

Wij volgen intussen alle berichten verder op en doen er alles aan om je zo goed mogelijk te informeren.

Niets missen van Oostende? Wij houden je graag op de hoogte

 • Unieke eet- & drinkadresjes
 • Alle nieuwtjes over evenementen en bezienswaardigheden
 • Maak kans op leuke Oostende prijzen

Vertel het verder