Menu

U bent hier

Compassie. De geschiedenis van het machinegeweer

CC De Grote Post - za 6 okt 2018

Milo Rau neemt ons mee naar de politieke hot spots van onze tijd: de mediterrane vluchtelingenroutes vanuit het Midden-Oosten en de gebieden van de Congolese burgeroorlog.

Deze semidocumentaire dubbelmonoloog, gebaseerd op interviews met ngo-werkers, geestelijken en oorlogsslachtoffers in Afrika en Europa, begeeft zich bewust op tegenstrijdig terrein: hoe kunnen we de ellende van anderen verdragen en waarom kijken we ernaar? Waarom weegt één dode aan de poorten van Europa zwaarder dan duizend doden in de Congolese burgeroorlog? Compassie. De geschiedenis van het machinegeweer onderzoekt niet enkel de grenzen van ons medeleven maar ook de grenzen van het Europese humanisme.

Onze podiumprogrammator Liv Laveyne was bij de eerste uitvoering van Compassie in Lausanne en was danig ondersteboven. In deze herwerking vertolkt klasse-actrice Els Dottermans één van de stemmen.

De Zwitserse theatermaker Milo Rau veroverde de afgelopen jaren de grote internationale podia met politiek theater dat diep raakt. Denk maar aan het veelvuldig bekroonde Five Easy Pieces, dat in 2017 menig toeschouwer kippenvel bezorgde. La Reprise. Histoire(s) du théâtre (1), zijn eerste voorstelling als artistiek leider van NTGent werd tijdens de première op het Kunstenfestivaldesarts de hemel in geprezen. "NTGent gaat nog veel theatergeschiedenis schrijven." (De Standaard), "Een nieuw meesterwerk" (La Libre), "Het resulteert in indrukwekkend en vooral belangrijk theater." (De Morgen).

Voorstelling in het Nederlands en Frans met Engelse boventitels.

Data

za 6 oktober 2018 om 20:00

Locatie

CC De Grote Post
Hendrik Serruyslaan 18a
Oostende 8400
Toon op kaart

Niets missen van Oostende? Wij houden je graag op de hoogte

  • Unieke eet- & drinkadresjes
  • Alle nieuwtjes over evenementen en bezienswaardigheden
  • Maak kans op leuke Oostende-prijzen