Veelgestelde vragen over het strand

Alle Oostendse stranden zullen deze zomer vrij toegankelijk zijn. Je zal enkel op piekdagen moeten aanmelden op de drie drukste stranden. Lees hier alle veelgestelde vragen over de strandaanmelding.

Menu

U bent hier

Chocolatier Olivier Willems maakt de beste praline van het land

Onze chocolatier Olivier Willems nam deel aan de wedstrijd van Chocolate Heroes om de perfecte praline van morgen te maken.

Olivier koos voor een unieke combinatie van verschillende elementen die te maken hebben met Oostende, zo koos hij voor een roodoranje kleur van de zonsondergang en een toevoeging van zeezout om de zee erin te verwerken. Voor de ganache van chocolade heeft Olivier het lokale Poppolou bier gecombineerd met de Açai-bes uit Brazilië.

De praline komt voort uit het kunstwerk van Arne Quinze, de Rock Strangers, wat meteen ook de naam van de praline verklaart; "PoppoLou Rocks".

MEER INFO

Chocolaterie wordt gastronomische kunst bij Olivier Willems. In elke praline of macaron van chocolatier Olivier Willems smaak je meer dan 20 jaar verfijnd vakmanschap. Vanuit de winkel in Oostende kijk je binnen in Oliviers werkatelier waar hij nieuwe smaken ontwikkelt en klassieke creaties naar het hoogste niveau tilt. Of zoals de zoete kunstenaar zelf zegt: “Elke dag vind ik de chocolaterie opnieuw uit.”

Vertel het verder

Niets missen van Oostende? Wij houden je graag op de hoogte

  • Unieke eet- & drinkadresjes
  • Alle nieuwtjes over evenementen en bezienswaardigheden
  • Maak kans op leuke Oostende-prijzen