Chocolaterie Olivier Willems

In elke creatie van Olivier Willems proef je meer dan 25 jaar verfijnd vakmanschap. De chocolaterie is dan ook zijn levenswerk. Vanuit de winkel kijk je binnen in het werkatelier. Daar ontwikkelt Olivier Willems nieuwe smaken en tilt hij klassieke creaties naar een hoger niveau. Die oneindige mogelijkheden van chocolade: heerlijk! Als leerling-bakker aan Ter Groene Poorte werd Olivier gebeten door de les chocolaterie. De oneindige mogelijkheden voor creativiteit in smaakexplosies of chocolade-stukken werden een passie. De Chocolate Academy (Callebaut) dompelde Olivier Willems helemaal in de chocolade. Als old school boy evolueerde hij mee naar trendy en modern. Bewijs hiervan zijn de heerlijke signatuurpralines met lokale toetsen (Ensor praline, PoppoLou Rocks, Ostend Honey) en zijn chocoladebar met zeewier. 100% West-Vlaams streekproducten: Ostend Honey en Poppolou rocks

Alfons Pieterslaan 120, +32 59 70 99 31
Alle contactgegevens

Chocolatier Olivier Willems maakt de beste praline van het land

Onze chocolatier Olivier Willems nam deel aan de wedstrijd van Chocolate Heroes om de perfecte praline van morgen te maken.

Olivier koos voor een unieke combinatie van verschillende elementen die te maken hebben met Oostende. Zo koos hij voor een roodoranje kleur van de zonsondergang en een toevoeging van zeezout om de zee erin te verwerken. Voor de ganache van chocolade heeft Olivier het lokale PoppoLou-bier gecombineerd met de Açai-bes uit Brazilië.

De praline komt voort uit het kunstwerk van Arne Quinze, de Rock Strangers, wat meteen ook de naam van de praline verklaart; "PoppoLou Rocks".