Mondmaskers in open lucht zijn in Oostende verplicht in de binnenstad. Op de zeedijk en het strand geldt er geen mondmaskerplicht meer. Bekijk hier een handig plannetje.

U bent hier

Chocolade is een kunst

In lang vervlogen tijden dachten de Maya’s en Azteken dat chocolade je speciale krachten gaf. Nog voor Colombus er voet aan wal zette, dronken keizers, priesters en al wie de cacaoboon te pakken kreeg een soort chocomelk. In de zestiende eeuw brachten de Europeanen het goedje mee, waar het zo populair werd dat je met cacaobonen kon betalen. Een konijn kostte 10 bonen bijvoorbeeld. Maar geen zorgen, je hoeft de oceaan niet over voor chocolade. Oostende huist enkele van de beste chocolatiers.

Olivier Willems Chocolatier

Bij Olivier Willems is chocolade maken een kunst. Kijk eens binnen en zie hoe hij de meest uiteenlopende smaken samenbrengt met chocolade, telkens opnieuw in een mooi design. Het leverde hem in 2017 zelfs de titel van beste praline van België op. Hij overtuigde de jury met zijn Poppulou Rocks-praline, een mengeling van caramel, zeezout, Açai-bes en het lokale PoppuLou-bier. Hadden de Maya’s dat geweten…

Lees meer

Fijnbakkerij Debusschere

Oostendenaars rijden met veel plezier enkele straten verder voor de boterkoeken en taartjes van Debusschere. En ook hun brunch staat hoog aangeschreven in de reviews. Geen wonder, want de zaak bestaat intussen 20 jaar. In 2011 opende Frederick zelfs een aparte chocolaterie op. Daar maakt en verkoopt hij meer dan zestig soorten pralines, onder zijn eigen merk Chocolala. Absolute topkwaliteit!

Lees meer

Choc Lady & Gifts

Geen mooier cadeau dan een doosje pralines. Of toch maar een paar schoenen? Of twee in een natuurlijk, want bij Choc Lady koop je gewoon schoenen, handtassen en flessen gemaakt uit chocolade. Daarnaast kan je er ook terecht voor suikervrije chocolade, heuse snoeptaarten en geschenkmanden. Een echte giftshop dus.

 

Lees meer

Neuhaus

In 1857 opende Jean Neuhaus een “apotheek” in Brussel, maar om zijn medicijnen wat lekkerder te maken, goot hij er een fijn laagje chocolade rond. Jean Neuhaus Jr. bouwde verder op dat idee en verving het medicijn door een smakelijke zachte vulling. Hij vond zo meteen ook de praline uit. Meer dan honderd jaar later kan je nog steeds van absolute topkwaliteit genieten bij Neuhaus.

 

Lees meer

Leonidas

Wie kent Leonidas niet? Wereldwijd hebben ze meer dan 1300 winkels, maar toch startte de keten met één klein winkeltje. De pralines lagen netjes op de vensterbank en de familie Kestekides gaf hun product alle liefde. Ondertussen al vier generaties lang. Ook in hun shop in Oostende kan je terecht voor zowel de klassiekers als enkele speciallekes, telkens met chocolade van Callebaut. 

 

Lees meer

Moeder Babelutte

Ruim een eeuw later werd het originele recept van de Babelutten herontdekt door de familie Roelens. De botersnoepjes maakten zo hun terugkeer naar de kust…en naar de monden van velen!
Het eten van Babelutten is een absolute traditie aan de Belgische kust.

Lees meer

Niets missen van Oostende? Wij houden je graag op de hoogte

  • Unieke eet- & drinkadresjes
  • Alle nieuwtjes over evenementen en bezienswaardigheden
  • Maak kans op leuke Oostende prijzen

Vertel het verder