Updates ten gevolge van het coronavirus

Respecteer de maatregelen van de overheid tijdens je bezoek aan Oostende. Volg de regels en aanduidingen ter plaatse goed op voor een aangenaam en veilig bezoek.

Lees hier alle gevolgen van de maatregelen rond het coronavirus.

Menu

U bent hier

Oostendse chefs vanuit hun kot

We kunnen al eventjes niet op restaurant, maar brengen de Oostendse restaurants graag tot bij jullie! Hieronder geven enkele chefs een tutorial om een heerlijk recept uit hun keuken bij je thuis op tafel te toveren.

Ga jij aan de slag met deze receptjes?

Tom Vanhaecke - Le Bassin

Gerecht: tempura van hondshaai met een dip van zoete paprika en tomaat

Op de kaart bij Grand Café du Bassin vind je verfijnde visgerechten, voornamelijk met Noordzeevis, alsook enkele mooie stukken vlees voor de carnivoren, salades, tapas, snacks en zoetigheid voor in de namiddag. Kortom, je kan er de ganse dag terecht om je innerlijke mens te sterken.

Oostende chefs vanuit hun kot - Tom van Le Bassin

Randy Degroote - Restaurant Marina

Gerecht: Mediterraanse botpladijs met een salsa van tomaten

Marina is niet zomaar een doorsnee Italiaans restaurant. Het is een plek waar je heen gaat omdat je iets te vieren hebt, en omdat je dat graag in een decor doet dat feest ademt. Dat praal en pracht uitstraalt. Marina heeft dat allemaal: een zeer goede burgerkeuken, hartelijk en professioneel personeel, een topligging. 

Oostendse chefs vanuit hun kot - Randy van Resto Marina

Luc Deklerck - Bistro Mathilda

Gerecht: Tatjespap met Noordzeegarnaaltjes

Elke foodie die wel eens in Oostende komt, kent Bistro Mathilda. Dit is dan ook een terroir instituut dat al vele jaren geleden zijn strepen verdiende. Op de kaart vind je zowel signature dishes als nieuwe, inventieve gerechten. Van hun wereldbefaamde tatjespap tot zeekat met limoen, noedels, chili, gember, koriander en koraal.

Oostendse chefs vanuit hun kot - Luc van Bistro Mathilda

Vito Centomani - RestoVito

Gerecht: Scaloppina van roodbaars met Tripel Achiel

Lunch, Italiaanse share gerechten, lekkere Italiaanse wijn of dineren à la carte. Chef Vito Centomani staat elke dag klaar om de echte Italiaanse keuken te laten proeven. De Italiaanse producten en wijnen kunnen eveneens in het restaurant aangekocht worden.

Oostendse chefs vanuit hun kot - Vito van RestoVito

Christophe Snauwaert - Toi Moi et la Mer

Gerecht: Ceviche van gebrande zeebaars

Dat je hier uitstekende Noordzeevis eet, recht uit de zee op je bord, is eigenlijk alleen maar logisch. Chef Christophe Snauwaert is North Sea Chef en werkt enkel met vis die hier, pal voor zijn deur zwemt en elke morgen vers geleverd wordt. Hier eet je heerlijke, minder bekende vis zoals pieterman en rode poon maar vind je ook klassiekers als tong op de kaart.

Oostendse chefs vanuit hun kot - Christophe van Toi, Moi et La Mer

Peter Moyaert - Mange Tout

Gerecht: leng met witte asperges, garnalenjus en crème van asperges

Bij Mange Tout kom je voor een echte restaurantbeleving. Het menu wisselt volgens het ritme van de seizoen en is steeds klassiek met een verrassende moderne twist. Voor geoefende smaakpapillen en zij die houden van de zilte zee als smaakelement in een gerecht.

Oostendse chefs vanuit hun kot - Peter van Mange Tout

Steve Declerck - Brasserie Alfons

Gerecht: Langoustines à la buzara

Brasserie Alfons is gelegen rechtover het stadhuis van Oostende. Ze werken er steeds met dagverse producten en zijn gekend voor hun verzorgde dagschotels, verse pannenkoeken en wafels.

Oostendse chefs vanuit hun kot - Steve van Brasserie Alfons

Niets missen van Oostende? Wij houden je graag op de hoogte

  • Unieke eet- & drinkadresjes
  • Alle nieuwtjes over evenementen en bezienswaardigheden
  • Maak kans op leuke Oostende prijzen

Vertel het verder