U bent hier

Chefs Collective Belgium

Thermae Palace Hotel - zo 9 dec 2018

Op zondag 9 december 2018 wordt Oostende het grootste sterrenrestaurant ter wereld.

Maar liefst 5 bartenders en 29 Belgische chefs – goed voor 13 michelinsterren en voor duizenden Gault&Millau punten – zullen in Thermae Palace verzamelen met voor de gelegenheid gecreëerde cocktails en gerechten. 

  • Zondag 9 december 2018 vanaf 15.00 uur
  • Thermae Palace Hotel
  • 29 Belgische topchefs, 5 bartenders en 3 deejays
  • Toegang: € 15. Alle geconsumeerde dranken en gerechten zijn afzonderlijk te betalen

Als Chefs Collective Belgium, een gepassioneerd nationaal gastrocollectief, willen zij een signaal uitsturen naar de buitenwereld. Onder het motto “one team, one dream” bundelen zij de krachten voor een krachtiger samenhorigheidsgevoel binnen de sector. Goesting gekregen om te klinken op dit collectief? Damn right! Zorg ervoor dat je een kaartje bemachtigt eer ze de deur uitvliegen. Wees hongerig, dorstig én danserig, want er zullen voldoende deejays aanwezig zijn die het op je dansbenen gemunt hebben. 

Deelnemende chefs

Chefs Collective Belgium is een initiatief van Bruno Timperman (Restaurant Bruut, Brugge). Samen met Vincent Florizoone (Brasserie Albert, Oostende) en het koppel Caroline Poppe en Pascal Vandenheulen (De Pastorie, Zevergem) wil hij de solidariteit binnen de sector promoten. ‘Elkaar aanmoedigen, steunen en in de bres springen voor collega’s moet een evidentie worden. België is al zo’n klein land, en om onze producten, vakmannen, telers en terroir aan de buitenwereld te laten zien, moeten we samenwerken.’, klinkt het vastberaden. Om het event operationeel mogelijk te maken, ging het collectief een samenwerking aan met commerciële partners als Thermae Palace, Horeca Totaal, Badoit, Stad Oostende en Gastronello.

Chefs

  • Broes Tavernier – ’t Vijfde Seizoen 
  • Bruno Timperman – Restaurant Bruut
  • Dennis Broeckx – L’épicerie du Cirque under the Palm Trees
  • Dominique Persoone – The Chocolate Line
  • Filip Claeys – De Jonkman
  • Frederik Deceuninck – Sel Gris
  • Frédéric Van Tricht – Kazen Van Tricht
  • Glenn Vandenberghe – La Guera
  • Henk Van Oudenhove – Sans Cravate
  • Jan Menten – De Mijlpaal
  • Kenny Bernaerts – Studio Bern
  • Kristof Deprez – De Mangerie
  • Martijn Defauw – Rebelle 
  • Maxime Willems & Nicolas Decloedt – Proef & Humus x Hortense
  • Michaël Vrijmoed – Vrijmoed
  • Michiel Rabaey – Storm 
  • Nick Bril – The Jane
  • Niels Brants – Essenciel 
  • Olivier De Vynck – Kommilfoo
  • Pascal Vandenheulen – De Pastorie
  • Patrick Aubrion + 5 patissiers – Aubrion Chocolates
  • Piet Huysentruyt – Likoké
  • Robert en Sam Van Landegehem – Restaurant Michel
  • Sam D’Huyvetter – Pleasures Boutique
  • Sean Uytterhaegen – Carcasse
  • Timothy Goffin – Timothy Goffin
  • Tursen Ringston – Ringston 
  • Vincent Florizoone – Brasserie Albert (Thermae Palace)
  • Willem Hiele – Willem Hiele

Bartenders

  • Ben Belmans – Belroy
  • Hannah Van Ongevalle – The Pharmacy
  • Jurgen Nobels – Dorst
  • Sofie Ketels – Sofie’s Livingroom
  • Tom Neijens – The Drifter

Chefs Collective - praktisch

Wanneer?

Zondag 09/12/18 vanaf 15.00 uur

Waar?

Thermae Palace Hotel

Prijs?

Toegang kost € 15.
Alle geconsumeerde dranken en gerechten zijn afzonderlijk te betalen.
De tickets kunnen aangekocht worden bij de deelnemende restaurants.

Niets missen van Oostende? Wij houden je graag op de hoogte

  • Unieke eet- & drinkadresjes
  • Alle nieuwtjes over evenementen en bezienswaardigheden
  • Maak kans op leuke Oostende-prijzen