Mondmaskers in open lucht zijn in Oostende verplicht in de binnenstad. Op de zeedijk en het strand geldt er geen mondmaskerplicht meer. Bekijk hier een handig plannetje.

Menu

U bent hier

Chef Michiel Rabaey leert Marcel Vanthilt vis fileren

Chef Michiel Rabaey is ondertussen een vaste waarde in het culinair aanbod van Oostende. Zijn restaurant STORM is een ware ode aan de Noordzeevis. Michiel koopt rechtstreeks van de vissers, dus verser ga je de vis niet vinden. Daarnaast experimenteert hij volop met nieuwe soorten vis- en schaaldiergerechten. Het beste wat de Noordzee te bieden heeft. Michiel leert jou en Marcel Vanthilt met veel plezier vis fileren en geeft wat tips om de meest verse te selecteren.

“Wil je verse vis kopen, dan moet je je ogen en neus volgen. Hij mag vooral niet ruiken. Hoe meer hij naar vis ruikt, hoe minder vers. De ogen moeten perfect helder zijn en de kieuwen mooi rood. Hoe roder, hoe beter. Of je kan natuurlijk ook gewoon naar de Vistrap gaan. Daar heb je gegarandeerd verse vis.”

Ook interesse in?

Niets missen van Oostende? Wij houden je graag op de hoogte

  • Unieke eet- & drinkadresjes
  • Alle nieuwtjes over evenementen en bezienswaardigheden
  • Maak kans op leuke Oostende prijzen

Vertel het verder