Menu

U bent hier

Broodje KAAP#2 / Tom Lanoye & gasten

Vrijstaat O. - zo 25 mrt 2018
Feestelijk, inspirerend boekenprogramma

Het nieuwe boekenprogramma Broodje KAAP is een feest voor de lezer, spreker, schrijver en denker.
In de rubriek Onder de Arm van Els Snick verklapt deze publicist en vertaalster haar tip uit de stapel recent vertaalde wereldliteratuur. Onder de noemer K.I.O. met Koen & Koen brengen auteur Koen Peeters en kunstenaar Koen Broucke verslag uit van hun meerjarenproject Kamer In Oostende waarin ze de geschiedenis van deze stad oproepen.

Hoofdgast is ditmaal Tom Lanoye, de gelauwerde auteur (van proza, poëzie, theater, columns) én acteur- performer, nooit afwezig uit publieke debat. Zijn nieuwe roman heet ‘Zuivering’ en is alweer vintage Lanoye, dit wil zeggen virtuoos van taal, bevolkt met onvergetelijke personages, tegen de achtergrond van 'een versleten en uiteenvallend continent'. Het hoofdpersonage is de einzelgänger Gideon Rottier, in het bezit van een spraakgebrek en een uitzonderlijk beroep. Hij maakt huizen schoon na brand, overstroming of zelfmoord. Zijn nieuwe collega, een vluchteling genaamd Youssef, redt hem het leven. In ruil belooft Gideon de zorg op zich te nemen voor Youssefs gezin, het begin van een hard en heftig boek voor harde en heftige tijden. Stof te over en tijd tekort daar in ons strandhuis.

De presentatie is opnieuw in handen van Katharina Smets (onafhankelijk radiomaakster, o.a. voor Klara en BBC). Met als extra beleg op dit Broodje KAAP: een muzikale verrassingsact!

Data

zondag, 25 maart, 2018 - 15:00

Locatie

Vrijstaat O.
Koning Boudewijnpromenade 10
Oostende 8400
Toon op kaart

Prijzen

€12.0

Niets missen van Oostende? Wij houden je graag op de hoogte

  • Unieke eet- & drinkadresjes
  • Alle nieuwtjes over evenementen en bezienswaardigheden
  • Maak kans op leuke Oostende prijzen