De meeste Oostendse hotels blijven open en doen er alles aan om je een aangenaam verblijf te garanderen, inclusief maaltijden in het hotel! De restaurants bieden hun heerlijke aanbod aan voor takeaway of delivery.
Lees hier alles over de nieuwe maatregelen en initiatieven die Oostende neemt in het kader van de bestrijding van het virus.

U bent hier

Bestel boek "Oostende & Compagnie: Van Arno tot Zweig"

Prijs: € 19,95

Oostende & Compagnie is een artistieke trip in het gezelschap van Léon Spilliaert en Hugo Claus, Leopold II en Cléo de Mérode, Henri Storck en Arno.

"Als kind bracht ik met mijn familie de vakantie door in Oostende. Op een regendag nam pépé me mee naar het Ensorhuis. Als verwoede lezer van tekenverhalen keek ik verbijsterd naar De intocht van Christus te BrusselAls jongeling slenterde ik ’s avonds door de Langestraat, staarde naar de cafés met de wilde jongens en de knappe meiden. En dan was er de muziek, luid, rauw, The Stones, The Kinks, The Small Faces. Allicht zat mijn toekomstige copain Arno in één van die dancings, maar binnengaan durfde ik niet.

Later bracht de rock-’n-roll ons samen. Arno vertelde me over Oostende, over al die personages die daar waren geweest: Permeke, Caruso, Einstein, Stefan Zweig, Marvin Gaye... “Check it out, mate.”  En ik checkte, deed research, las en schreef Oostende & Compagnie, het boeiende verhaal van kunstenaars, piraten en groten der aarde die niet konden weerstaan aan de lokroep van de Koningin der Badsteden. Oostende als genereuze muze voor schilders en schrijvers."

Claude Bondeel

Beluister ook zeker de bijhorende podcasts!

Facturatie

Niets missen van Oostende? Wij houden je graag op de hoogte

  • Unieke eet- & drinkadresjes
  • Alle nieuwtjes over evenementen en bezienswaardigheden
  • Maak kans op leuke Oostende prijzen

Vertel het verder